V.l.n.r. Jeffry Schouteren, Federico Castaldo, Nitharsan Thiru en Lars Kruidenier.
V.l.n.r. Jeffry Schouteren, Federico Castaldo, Nitharsan Thiru en Lars Kruidenier. Foto: TFS'57

Team badmintonclub TFS’57 gaat geschiedenisboeken in

algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zondag 20 maart was de slotwedstrijd voor het mannenteam van badmintonclub The Flying Shuttle ‘57 in sportcentrum De Karmel. Het kampioenschap was al eerder dit seizoen zekergesteld en Jeffry, Nitharsan, Lars en Federico gaan de geschiedenisboeken in als laatste kampioensteam onder de TFS’57-vlag.

Voor aanvang van de seizoen sluiter had het mannenteam met daarin Jeffry Schouteren, Nitharsan Thiru, Lars Kruidenier en Federico Castaldo al 80 punten uit 11 gespeelde wedstrijden bijeengesprokkeld. Liefst 27 punten meer dan de nummer twee, Nieuwerkerk, en daarmee was er geen ander scenario meer mogelijk dan het kampioenschap in de Mannen Tweede Klasse Veren. Een luxe-positie.

Er zijn nog meer indrukwekkende statistieken. Allevier de spelers hebben bijna twee keer of meer winstpartijen dan elk van de 53 andere spelers in de poule. Regulier invaller Ruben Bax stond het team drie keer bij en tekende telkens voor 3 winstpotten: een 100% winstscore.

Zege in slotwedstrijd van seizoen

Hoewel de laatste speelronde, een thuiswedstrijd tegen nog jonge spelers van Schollevaar, niet meer dan een formaliteit was, streden de TFS’57-spelers alsof het speelronde 1 betrof. Nagenoeg alle partijen gingen in twee games naar Bergen op Zoomse zijde. Student Lars zorgde onderweg nog voor spanning en kreeg als enige een driesetter voor zijn kiezen die in het voordeel van het Zuid-Hollandse gastteam uitviel (20-22, 21-14, 18-21).
Onder toeziend oog van papa’s, mama’s, opa en oma, vrouw en zoon won TFS’57-M1 met 7-1. Daarop huldigde voorzitter Wilfried Willemen de spelers met een mooie bos bloemen. Tijdens de derde helft werd er samen met de tegenstanders genoten van een lekker stukje taart en een fris drankje om welverdiend het kampioenschap te vieren.

Met de aanstaande fusie met BBV in het zeer nabije verschiet gaat dit mannenteam de geschiedenisboeken in als laatste team van badmintonclub The Flying Shuttle ‘57 dat een kampioenschap behaalt. Heel bijzonder!