Klassenfoto's Maria (Mulo) Mavo.
Klassenfoto's Maria (Mulo) Mavo. Foto:

Zat jij bij mij op de Maria Mavo?

ROOSENDAAL - Alweer zo’n drie jaar geleden is via Facebook een oproep gedaan over de reünie. Reacties kwamen van Mieke Frijters, Kathy Maas, Mirjam Jansen en Anja Knobel. Er werd een Whatsappgroepje aangemaakt om snel een datum vast te leggen en af te spreken.


Wat wel bijzonder was, niemand van ons woonde nog in Roosendaal. We spraken af in Roosendaal. Zouden we elkaar nog  herkennen, wat zouden ze nu allemaal doen, getrouwd, kinderen? Zóveel vragen, en we herkende elkaar direct. Alles was direct zo vertrouwelijk en herkenbaar. We hadden ruim dertig jaar in te halen, dat red je natuurlijk niet op één avond. Anja had nog een verrassing die avond, er zou een ‘mysterie guest’ langskomen, Toon Verbraak, de turnleraar van de Maria Mavo. En die kende nog zoveel namen van leerlingen en oud-collega’s. We spraken af elkaar weer snel terug te zien. Oude foto’s werden boven gehaald, en dan groeide het idee. Zullen we een reünie organiseren? Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wie? Hoeveel? Waar? Zouden er veel komen? Opnieuw kwamen we bij elkaar, en Kathy had het idee om er nog oud leerling bij te halen die nog wél in Roosendaal woonde. Dat leek ons een goed plan, en Marcel van Rijt voegde zich met veel plezier en zijn straffe verhalen bij ons groepje. Plannen werden gemaakt, datum werd geprikt en inmiddels hangen de affiches uit in Roosendaal.

De inschrijvingen lopen binnen. Wat het moeilijkste is van zo’n Reünie organiseren? Iedereen bereiken. Ken jij iemand die naar de Maria Mavo (Mulo) in Roosendaal ging, er les gaf of er werkte? Laat die dan zeker even weten dat deze reünie er aankomt en zeker moet inschrijven. Leerling of leerkracht, elk afstudeerjaar is van harte welkom. En zat jij op deze middelbare school? Dan ben je er toch zeker bij hè!


Wanneer
Zondagmiddag 24 april 2022 in De Kring, Kerkstraat 1 in Roosendaal van 12.00 tot 18.00 uur. Er worden ook nog per afstudeerjaar foto’s genomen.


Wat moet je doen?
Je aanmelden voor 15 april door €10,- over te maken op banknummer IBAN NL59 RABO 0172 4059 20 op naam van M.G.M. van Rijt. Vermeld in de opmerking jouw eigen (meisjes)achternaam & afstudeerjaar.

Heb jij nog leuke foto's op zolder liggen? Scan ze in en stuur ze ons door info@maria-mavo.nl. Of schud jij nog een paar grappige anekdotes uit je mouw dan horen wij ze graag deze middag. Het is niet de bedoeling dat de partners en kinderen meekomen. We betalen geen centjes terug, maar hebben we nog eurootjes over, dan gaan die naar een goed doel. Zit je toevallig ook op Facebook? Volg dan de groep ‘Maria Mavo Roosendaal', of zie:
www.maria-mavo.nl[n]