Nieuw Borgvliet klimt naar vijfde plaats

BERGEN OP ZOOM - Na een sterk begin van de competitie met 2 overwinningen in uitwedstrijden, zakten de Oranjezwarten naar een plaats onder in de middenmoot maar de laatste weken, nog wel na Vastenavend, werden uit 5 wedstrijden 11 punten behaald.

Zondag was RSV uit Rucphen de pineut op De Markiezaten. Het werd 4-1 na een 1-0 ruststand.
De beste kansen waren voor de thuisclub ofschoon de blauwwiten af en toe ook gevaarlijk waren maar de rots David Palluch, altijd voldoende, en de snelle Michel die alles dichtliep gaven weinig weg. De teruggekeerde Jeffrey Franken die je het gebrek aan ritme nauwelijks aanzag, had pech toen een bal van hem van de lijn werd gehaald. Een prachtige voorzet van Michiel van rechts werd door Robbert helaas overgeschoten maar hij revancheerde zich door van dichtbij een puntgave voorzet van Nikai hard in te schieten.

Na rust een oppermachtige thuisploeg die door doelpunten van Nikai uit een gepatenteerde vrije schop, een lage schuiver van de groeiende Ahmed en een attente reactie van Robbert na een kopbal van Michiel die de doelman half  kon keren, op 4-0 kwam.
Een van richting veranderd schot was onhoudbaar voor Antal zodat de eindstand 4-1 werd.

Zondag naar METO
Zondag naar METO waar thuis in de laatste minuten een zege uit handen werd gegeven maar dat was eens maar nooit weer met de vorm waarin de ploeg nu verkeert.