Nieuw Borgvliet klimt door naar plek vier

BERGEN OP ZOOM - In de laatste vijf wedstrijden tussen 3 en 27 maart behaalden de Borgvlieters 13 punten. Met de zon begonnen ook de mannen van Erwin van Schilt volop te schijnen!

Al na 12 minuten zette wervelwind Mick Robbert vrij voor de keeper maar deze pareerde het schot van de ijverige spits. Benny van Eekeren schoot vanuit een moeilijke hoek net over en Jeffrey Van Til Franken had pech met een hak- en kopbal die net geen doel trofffen. Tussendoor had oud-Borgvlieter Geert Verstraten een penalty op de paal geschoten na een ongelukkige handsbal van Roland die geknipt is voor de functie van verbindingsman. Op slag van rust tikte Ahmed - hij groeit elke wedstrijd - van dichtbij de 0-1 binnen. Een terechte voorsprong.

Na de thee kwamen de Metoanen maar ze liepen zich steevast stuk op een goed defensief blok. In de 57e minuut slalomde Ahmed door de Hoogerheidse defensie en zijn voorzet al dan niet zo bedoeld viel bij de verste paal binnen. Messiaans. Omdat de 0-3 uitbleef ondanks diverse goede kansen bleef het spannend. Door een ongelukkige eigen goal van de goed spelende Finnian werd het 1-2 maar daar bleef het bij omdat de goede referee Van den Broek niet eens meer liet  aftrappen.

Stand

1. Wernhout 14 34; 2. Rimboe 14 31; 3. BSC 14 26; 4. Nieuw Borgvliet 14 23; 5. Achtmaal 14 22.

Wernhout, Rimboe en Achtmaal komen alle drie nog naar De Markiezaten dus wie weet! Eerst zondag thuis tegen Vivoo waar uit na een 3-1 voorsprong met 4-3 werd verloren. Dat vraagt om revanche![n]