Woensdag 30 maart

Studieavond met Peter Pellemans

20:00 | Ontmoetingskerk

Op woensdag 30 maart is er in Bergen op Zoom een studieavond met Peter Pellemans, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De derde Tempel in Jeruzalem. De bijeenkomst vindt plaats in Ontmoetingskerk, Bolwerk Zuid 134, 4611 DX Bergen op Zoom. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.


 

Vrijdag 1 april

Expositie Hoge Luchten

12:00 | Galerie Arsis

In Galerie Arsis is een boeiende tentoonstelling 'Hoge luchten' gerealiseerd waar een mooie diversiteit aan werken te bezichtigen is. Zo zijn er schilderijen in olieverf en acryl, tekeningen en aquarellen, steeds geïnspireerd op lucht. Galerie Arsis, Zuivelplein 5 te Bergen op Zoom is voor deze expositie geopend op vrijdagen, zaterdagen, koopzondag en zondag 1 mei van 12.00 tot 17.00 uur; arsis-boz.nl/galerie-arsis Facebook: Galerie Arsis


 

Zaterdag 2 april

Archeologietour Verborgen Vesting

10:45 | 

Tijdens de Archeologietour in de Verborgen Vesting ontdekt u de ontwikkeling en de werking van de vestingwerken in Bergen op Zoom. U hoort over de opgraving van de Verborgen Vesting en over andere – al dan niet opgegraven – vestingwerken van Bergen op Zoom. In de Verborgen Vesting staat u tussen de eeuwenoude archeologische restanten van de Verborgen Vesting en beleeft u zelf de aanval van de Fransen in 1747. Aanmelden verplicht via scherminckel@home.nl. Op zaterdag 2 april van 10.45 tot 12.15 uur.


 

Open kerk in de St.Martinuskerk Halsteren

11:00 | Martinuskerk

Deze eerste zaterdag van april is de St.Martinuskerk weer open voor iedereen, van 11.00 tot 14.00 uur. Voor ontmoeting, onthaasting, rust of om deze mooie oude kerk te bezichtigen. Deze zaterdag zijn er twee creatieve gasten, te weten Theo de Riet en Leni Hooggerbrugge uit Lepelstraat. Theo zal een demonstratie pottenbakken geven. Leni zal werken met klei door middel van handvormen, door dicht bij zichzelf te blijven. Verder zullen de handwerk-en quilt groep hun werkstukken verkopen. Er is ook weer een boekenkast, de boeken zijn te koop.

 

Zondag 3 april

Natuurexcursie op landgoed Zoomland

10:00 | Brasserie Bozlust

Op zondag 3 april verzorgt IVN-Groene Zoom een natuurexcursie op landgoed Zoomland te Bergen op Zoom. U kunt wandelen o.l.v. een natuurgids, op zondag 3 april van 10.00-12.30 uur; ca. 3,5 km. Start: Brasserie Bozlust, Boslustweg 1, Bergen op Zoom. Deelname is gratis. Goed schoeisel is aan te bevelen.


 

Concert Jasper de Waal en hoorn-studenten

14:00 | Den Enghel

Zondag 3 april om 14.00 uur in Theater Den Engel, Bergen op Zoom: oud Bergenaar en hoornsolist Jasper de Waal komt met een aantal van zijn internationale hoorn-studenten van het Conservatorium Amsterdam naar Theater Den Engel in Bergen op Zoom. Kaarten: via de website van theater Den Engel.


 

Bingo

14:00 | De Kannebuis

Zondag 3 april is er weer een bingo in de Kannebuis in Halsteren. Aanvang 14.00 uur.

 

Boekpresentatie boek ‘Eer en Glorie’

14:30 | Sint Antoniuskerk

In de Antonius van Paduakerk in Lepelstraat vindt op zondag 3 april de presentatie van het boek ‘Eer en Glorie’ plaats. ‘Eer en Glorie’ is geschreven door Piet van de Watering en gaat over de Antonius van Paduakerk van de bouw tot aan het opblazen van 60 meter hoge toren tijdens de bevrijding van Lepelstraat na de Tweede Wereld oorlog. De lezing wordt verzorgd door Piet van de Watering en Betsy de Kock. De middag start om 14.30 uur. Dankzij de steun van De Mastboom Brosens Stichting is dat nu mogelijk en kunt u al op voortekening in bezit komen van dit boek. U kunt bestellen door een email te sturen naar: info@burowatering.nl. Vermeld uw naam, volledige adres met postcode en woonplaats, mailadres, telefoonnummer en aantal boeken.


 

De Kanaken en Tyrconnell treden weer op

15:00 | Het Zwijnshoofd

De Kanaken houden op zondag 3 april wederom samen met Tyrconnell een sessie in Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Vanaf 15.00 uur wordt er gespeeld en gezongen. De bedoeling is dat tijdens de sessie van bekende maar ook minder bekende nummers teksten worden geprojecteerd zodat iedereen kan meezingen. Kom op zondag 3 april om 15.00 uur naar Het Zwijnshoofd. Toegang gratis. Adres: Moeregrebstraat 18, Bergen op Zoom.

 

Maandag 4 april

Actief aan de slag tijdens Walk&Talk

10:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Maandag 4 april gaan we tijdens de Walk&Talk in Bergen op Zoom actief aan de slag! Samen met leefstijlcoach Rob Bekker gaan we van 10.00 tot 12.00 uur wandelen in de omgeving van de bibliotheek. We verzamelen om 9.45 uur in de bibliotheek in Bergen op Zoom. Graag vooraf aanmelden via: https://www.bibliotheekwb.nl/agenda/walk-talk-bergen.04042022.html