de optimisten gaan het water op.
de optimisten gaan het water op. Foto: ALW

Zeilclub ALW zorgt voor zeilplezier aan de Binnenschelde van Bergen op Zoom

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zeilclub ALW gaat weer opstarten voor het nieuwe seizoen en ze zijn alweer druk bezig met de eerste voorbereidingen op het terrein. “Want op 23 april hopen wij weer volop te draaien”, aldus Joris Völker, voorzitter van ALW.

“We gaan weer zorgen voor een hoop plezier op het water en rondom ons clubhuis. ALW heeft ruim 200 leden van tien tot tachtig jaar, die allen iets hebben met watersport en dan vooral zeilen of surfen. In mei starten de CWO lessen weer voor de kinderen.” In 2020 introduceerde Marc Koudenburg en Joris Völker een geheel nieuw CWO plan voor de instructeurs, waardoor ze nu allen CWO 2 en CWO 3 gecertificeerd zijn. In 2021 ontving ALW ook het certificaat voor de toegankelijkheid. “En dat was voor ons een mooie opsteker als club.”
ALW biedt sinds 2019 ook het sailability zeilen aan voor mensen met een beperking. Hiervoor staan de komende periode weer twaalf zondagen gepland. Maar ALW heeft ook steeds meer een groep die het gezellig vindt om op de donderdagavonden met elkaar te zeilen en daarna een borrel te drinken in ons gezellige clubhuis. “Wij zijn een echte vereniging”, aldus Völker.

“Wij draaien op vrijwilligers en een kern team waar ik de plannen mee maak. Maar juist doordat wij een vereniging zijn hangt hier altijd een gezellige sfeer van gezellig samen en gastvrijheid. ALW is onderdeel van WV De Schelde, maar wij draaien ons eigen programma en varen onze eigen koers aan de Binnenschelde. Deze plas is echt uniek en wij liggen echt op een zeer mooie en goede locatie wij zorgen voor plezier op de Binnenschelde. Wat is nu mooier om als je er langs fietst of rijdt om vele zeiltjes te zien van zeilers en windsurfen dat maakt ALW tot een mooie parel van Bergen op Zoom. Völker kondigt wel aan dat er voor hem ook een tijd komt om het rustiger aan te doen. Ik loop hier al bijna twaalf jaar rond. En soms denk ik dan wel is, geniet er is van, in plaats van altijd maar bezig te zijn met verbeteringen en nieuwe stappen te bedenken. Maar goed, zolang de wind nog in de zeilen staat en we hebben er zin in plakken we er nog een jaar aan vast! En met een team van vele vrijwilligers en trainers blijft het altijd gezellig! www.aanlagerwal.nl