Afbeelding
Foto: Voedselbank Goed-Ontmoet

Jubilerende Roosendaalse boeren doneren vleespakketten aan Bergse voedselbank

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Noordbrabantse Chritelijke Boerenbond (NCB) is ruim 125 jaar geleden ontstaan toen Pater van den Elsen een manier zocht om de boeren en tuinders samen sterker te maken door hun krachten te bundelen. Daarvan plukken boeren en tuinders nu nog steeds de vruchten. De boeren vieren het jubileum onder meer door vleespakketten te doneren aan de Voedselbank in Bergen op Zoom.

De naam NCB duikt in het Brabantse straatbeeld nog wel eens op. Inmiddels is de NCB overgegaan in de ZLTO. Die zet zich nog steeds onverminderd in voor de belangen van boeren: “Boeren en tuinders moeten in deze tijd hun krachten blijven bundelen om de problematiek op het platteland het hoofd te bieden. Daarom is het nodig om mensen uit te leggen dat hun dagelijks voedsel van dichtbij komt. De lokale ZLTO Roosendaal zoekt actief de verbinding tussen boer en burger om het verhaal van boeren en tuinders achter het voedsel te vertellen.”

ZLTO Roosendaal vierde het 125-jarig jubileum begin maart met een barbecue voor leden. De lokale voedselbanken mogen delen in die feestvreugde. Zij krijgen 155 vleespakketten gedoneerd vanuit de boeren en tuinders. Komende vrijdag, 25 maart zal de Voedselbank vestiging Bergen op Zoom de 155 vleespakketten in ontvangst nemen.