Afbeelding
Foto: Marjanne Havelaar

JazzBoz weer swingend als vanouds in de binnenstad

BERGEN OP ZOOM - Van 10 tot en met 12 juni wordt de 46-ste editie van JazzBoZ gehouden. Na twee jaar beperkingen vanwege corona staan meer dan zestig optredens op het programma op binnen- en buitenpodia. Ook de feesttent en de straatparades maken weer als vanouds deel uit van het bruisende jazzfeest in de binnenstad van Bergen op Zoom.


De sfeer zit er al direct goed in bij de presentatie van het programma voor JazzBoZ. Mom’s Kitchen, de populaire lokale jazzband, trapt af met een paar swingende nummers. De band maakt ook deel uit van het jazzfestival in juni.

“We gaan Bergen op Zoom bombarderen met jazzmuziek”, zegt JazzBoZ-voorzitter Bart Aarts. Hij is heel blij dat het oudste volledig gratis toegankelijke jazzfestival van Europa weer kan plaatsvinden. Ook blij is hij met de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar, Bruynzeel Keukens. CCO Ron van den Berg vond het wel tijd voor een feestje en besloot aan te haken. “Wij zijn het leukste bedrijf van Noordwest Brabant en bestaan dit jaar 125 jaar. We hebben een uitstekende band met de regio en willen dat onderstrepen door ons te verbinden aan JazzBoz.” In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt het bedrijf JazzBoZ een goede keuze, omdat er aan iedereen wordt gedacht. Zo is er een grote variatie aan muzikale optredens voor het brede publiek, maar krijgen ook schoolkinderen en ouderen speciale presentaties voorgeschoteld.


Het jazzfestival trapt op vrijdag 10 juni af in theater De Maagd met een concert van de Dutch Swing College Band en Wouter Hamel. Eerder op die dag is er een kinderconcert. Op de Grote Markt spelen The Cool Quest en Blow 3.0. 

Zaterdag gaat JazzBoZ pas echt los, met vier bands op het Beursplein en een straatparade. Ook op de Grote Markt is er continu jazzmuziek. In de Maagd is er weer een kinderconcert en spelen Peter van Aart & Friends. In alle cafés in de binnenstad verzorgen kleine bandjes en groepen live muziek, waardoor het overal goed toeven is. 

De zondag begint met een bijzondere dienst in de Gertrudiskerk, met muzikale omlijsting door Rue d’Anvers en Sarah Jane. Daarna is er een koffieconcert in Franse stijl op de Grote Markt. Op het Beursplein spelen Bill Bounders Orchestra, Tijn Trommelen en Naft en in De Maagd, Mudita. 

Alle informatie is te vinden op
www.jazzboz.nl.