Afbeelding
Foto: STEK

De Vrijmarkt gaat door

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

Alleen langs bepaalde straten mogen inwoners van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur een kleedje neerleggen en spullen verkopen. Dat gebied zal afgesloten zijn voor autoverkeer. Je mag geen auto’s of aanhangwagens parkeren op de vrijmarkt. Er geldt een parkeerverbod voor de hele vrijmarkt van woensdag 26 april 15.00 uur tot donderdag 27 april 17.00 uur. Dat parkeerverbod geldt ook voor de (invalide-)parkeervakken). 

BERGEN OP ZOOM - De gemeente laat weten dat de gebruikelijke Vrijmarkt op Koningsdag weer mag worden gehouden. Wel worden deelnemers en bezoekers verzocht zich aan de regels te houden.

Commerciële verkopers mogen niet deelnemen aan de vrijmarkt. Zij krijgen een bekeuring en moeten direct vertrekken. Winkeliers mogen voor hun winkel verkopen, maar ze mogen geen kramen plaatsen. Je mag geen kans- en gokspelen organiseren of exploiteren. Je mag geen grote meubelen plaatsen of verkopen. Je mag geen markeringen met plakband, tape, verf enz. op de straat of het trottoir aanbrengen. Je mag geen overkappingen plaatsen of aanbrengen. Na afloop moet je je standplaats opruimen. Je mag geen afval of niet verkochte spullen achterlaten. Er zijn wel containers waar je je afval en niet verkochte spullen in kan gooien. Als je dranken of etenswaren wilt verkopen of uitdelen, dan moet je daar een vergunning van de gemeente voor hebben. Je mag niets op de rijbanen op de vrijmarkt zetten. De weg moet altijd vrij blijven voor voertuigen van de hulpdiensten. Ook de toegangsstraten naar de vrijmarkt en blusvoorzieningen op de vrijmarkt moeten volledig vrij blijven. Je moet de toegangen en (nood-)uitgangen van winkels, horecabedrijven en hun terrassen en woningen vrijhouden. Je kunt vooraf geen plaatsen reserveren. Je mag voor en tijdens de Vrijmarkt geen open vuur maken.

De gemeente waarschuwt dat er boetes worden uitgedeeld als mensen zich niet aan de regels houden en wenst iedereen een fijn feest toe.