Bloemen van pastoor Verbeek en Igor voor de bewoners van Avondvrede worden in ontvangst genomen door Hanneke (coordinator)
Bloemen van pastoor Verbeek en Igor voor de bewoners van Avondvrede worden in ontvangst genomen door Hanneke (coordinator) Foto: Caroline Raaijmakers

Paasbloemen voor vluchtelingen uit Oekraine

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De mensen uit de Oekraïne, die sinds half maart in Bergen op Zoom worden opgevangen zijn door Bloemenshop Igor verblijd met een bos bloemen. Caritas hielp mee, pastoor Paul Verbeek deelde uitnodigingen voor Pasen uit.

Paasfeest voor vluchtelingen

De Goede Week is de bijzondere week voor Pasen. Vreugde en hoop, lijden, verdriet en wanhoop liggen dicht bij elkaar. In de kerk vieren wij de laatste dagen van Jezus; zijn leven, sterven en verrijzen. Met Pasen vieren wij de kern  van ons geloof; het leven is sterker dan de dood.

In deze Goede Week willen wij ook aandacht geven aan de vluchtelingen uit de Oekraïne, die in Avondvrede aan het Bolwerk in Bergen op Zoom verblijven. Die deze Paasdagen niet in hun thuisland kunnen zijn, familie en vrienden moeten missen, alleen in gedachten bij hen zijn. Wij willen hen een klein steuntje in de rug geven.

Tulpen en een uitnodiging

Bloemenshop Igor zorgde voor 45 mooie bossen tulpen. Paul Verbeek nodigde, vanuit de Lievevrouweparochie, de Oekraïense vluchtelingen uit voor tal van activiteiten en  vieringen in de Goede week en met Pasen. Paul had ook brochures bij over Alpha en de persoonlijke overweging van Paul “Sta op!”.

De Caritas van de parochie maakte de samenwerking compleet. Dankzij 1 appje in een groot netwerk werden binnen 3 dagen 54  vazen in allerlei vormen en maten ingezameld.

De eerste vaas Paastulpen werd overhandig aan Hanneke, coördinator binnen Avondvrede. De tweede vaas werd in ontvangst genomen door de Oekraïense Natali. Daarna werden alle kamers voorzien van bloemen.

Zalig Pasen!