Burgemeester opent het StadKoningschieten
Burgemeester opent het StadKoningschieten Foto: Lilianne Visch

Stadkoningschieten voor het goede doel

BERGEN OP ZOOM - Op Koningsdag 27 april wordt er bij het Gilde St. Sebastiaan voor de 3e keer een handboog verschieting georganiseerd om de titel StadKoning(in), Prins(es) van Bergen op Zoom. De verschieting vind plaats in de Gertrudistuin, ingang Kerkstraat en iedereen kan meedoen.


De wedstrijd start om 13.00 en stopt om 16.00 uur. Het inschrijfgeld zal zijn 1 euro per pijl met een maximum van 3 pijlen per schietbeurt. Het geld wordt gedoneerd aan The Air Team CF. Deze organisatie zet zich al jaren met veel succes in voor onderzoek naar de taaislijmziekte. Het is belangrijk voor de deelnemers om regelmatig even terug te komen om te zien of ze de finale gehaald hebben of om nog een poging te wagen.


Finaleronde

In de finaleronde nemen de 2 beste schutters het tegen elkaar op en wordt beslist wie door de Hoofdman van het Gilde de prachtige StadKoning(in)sjerp of de StadPrins(es)medaille krijgt uitgereikt. In een stand is informatie te krijgen over het Schuttersgilde en The Air Team CF Pak deze unieke kans om StadKoning(in) of StadPrins(es) te worden én het Goede Doel te steunen én meer te weten te komen over het Bergse Schuttersgilde Sint Sebastiaan. Kijk ook op onze website www.stsebastiaanboz.nl en de facebookpagina www.facebook.com/stsebastiaanboz[n]