Chrisje Schrauwen snelste master 65+ Leemputtenloop

BERGEN OP ZOOM - Als er iemand is die blij is dat er weer loopwedstrijden georganiseerd worden is het wel Chrisje Schrauwen. Deze snelle master 65+ selecteert zorgvuldig zijn wedstrijden. 


Liefst loopt hij in een mooie omgeving en als er dan ook nog concurrentie in zijn leeftijdscategorie meeloopt is Chrisje meer dan tevreden.


Leemputtenloop

Op woensdagavond 15 april toog Chrisje daarvoor naar AV Spiridon in Rijen, waar voor de 10e keer de Leemputtenloop georganiseerd werd. Het parcours van de Leemputtenloop loopt geheel over geasfalteerde paden door het schitterende natuurgebied Boswachterij Dorst. Dankzij de lekkere temperatuur en het ontbreken van wind was het woensdagavond perfect loopweer. Om half acht klonk het startschot voor zo’n 300 lopers. Onder hen maar liefst 20 vijfenzestigplussers die 10 km liepen. Chrisje liep een vlakke wedstrijd en kwam na 43:32 als eerste master 65+ over de finish. 50 seconden na hem passeerde Gerard Wouters van de organiserende vereniging Spiridon de finish. 

Tijdens de 10 van AVR waren de rollen nog omgedraaid en moest Chrisje achter Gerard Wouters genoegen nemen met een 2e plaats in zijn leeftijdscategorie. Maar winnen is niet het hoofddoel. Natuurlijk wil Chrisje iedere keer een mooi resultaat neerzetten, maar het sociale aspect zoals een gezellig praatje met de andere lopers na de finish is zeker zo belangrijk. Trainer René de Kok kan in alle opzichten tevreden zijn over de prestaties van “zijn pupil”. 

De volgende wedstrijd waar Chrisje aan de start zal verschijnen is de Vlietloop op Koningsdag in Oud-Gastel.[n]