Nieuw Borgvliet knokt en wint verdiend

BERGEN OP ZOOM - Tegen nr.2 op de ranglijst, Rimboe uit Wouwse Plantage behaalden de mannen van Erwin, John en Wally een zwaarbevochten overwinning met 3-2.


De gasten stichtten het eerste gevaar maar het schot van Mateo Castro ging rakelings voorlangs het heiligdom van Antal die een puike partij keepte zoals we meestal van hem gewend zijn. Nadat de Borgvlietse spitsen, Michiel en Stefan, al een paar mogelijkheden niet goed hadden uitgespeeld, was het Stefan die een voorzet op maat Van Roland net over kopte. De Rimboeanen stelden daar weinig tot niets tegenover. De thuisclub kwam op voorsprong toen een precieze voorzet van rechts van Jeffrey,  Michiel bereikte bij de tweede paal die met zijn chocoladebeen hoog inschoot.

Na de pauze lieten de Borgvlieters zich terugdringen en incasseerden twee treffers binnen het kwartier. Maar toen stond de ploeg op, stroopte de mouwen, heroverde het middenveld met kilometervreter en uitblinker Jeffrey, bijgestaan door Nikai en Ahmed. De achterhoede hervond zich. Met een prachtige pass bereikte Nikai de sprintende Jeffrey die beheerst keeper Van Leeuwen kansloos liet: 2-2. Nadat de altijd hardwerkende Michiel centimeters had overgeschoten kwam de verdiende beloning uit een schitterende corner van Nikai die even schitterend door Stefan werd binnengekopt: 3-2. Ook voor hem de complimenten voor zijn niet-aflatende inzet en dat gold ook voor de rest van het team dat zich na de achterstand sterk terugvocht en daarom de zege terecht toekwam.


Zondag thuis tegen Achtmaal met de gevaarlijke Jongenelis; bij een zege komt de nacompetitie steeds dichterbij.[n]