Afbeelding
Foto: Picasa

Formatie traag maar gestaag

BERGEN OP ZOOM - De verkenners, voormalig informateurs Greetje Bos en Dick de Cloe hebben de gemeenteraad per brief laten weten dat GBWP nog niet is toegetreden tot het formatieproces. Daarnaast melden de twee dat raadslid Akkaya een alliantie heeft gesloten met de fractie van 50Plus.

De uitkomst van een verkennend gesprek tussen de zes formerende partijen en GBWP is dat er op dit moment tussen de formerenden geen consensus is over het al dan niet toetreden van GBWP om deel te nemen aan het formatieproces. Dat betekent dat de zes formerende partijen doorgaan met hun inhoudelijke gesprekken over een akkoord en toetreding van GBWP op dit moment (nog) niet gewenst is.


Alliantie

Raadslid Akkaya geeft hij aan dat hij een alliantie heeft gesloten met de fractie van 50Plus. Met de uitdrukkelijke intentie om mee te doen met de coalitie zonder een wethouder te leveren. De beide partijen vinden het belangrijk dat de stad goed wordt bestuurd.


Werkgroepen samengesteld

Vanuit de formerende partijen zijn verschillende werkgroepen samengesteld met vertegenwoordigers uit die partijen. Zij gaan zich komende periode buigen over de inhoudelijke aspecten van een coalitieakkoord.

Bij de verkenners zijn verschillende brieven en mails binnen gekomen van belangenverenigingen, betrokken Bergenaren en anderen die aandacht voor bepaalde aspecten van Bergen vragen. Ook die worden meegenomen in het verdere proces.[n]