Donderdag 28 april

Kennismaking met het Humanisme

19:30 | De Korenaere

Kennismaking Humanisme Zin in een humanistisch spel? Op donderdag 28 april kunt u in Bergen op Zoom kennismaken maken met de kernideeën van het Humanisme en krijgt u informatie over de werkgroep en de activiteiten van het Humanistisch Verbond West Brabant. Deze bijeenkomst is voor nieuwe leden en belangstellenden. Locatie: De Korenaere, Korenmarkt 7, Bergen op Zoom. Aanvang: 19.30. Graag vooraf aanmelden bij humanismebrabant@gmail.com.


Vrijdag 29 april

Laurel & Hardy filmavond

19:30 | Tuinencomplex Bommesee

Vrijdagavond 29 april organiseert de Laurel & Hardy club, Jitterugs Tent, weer haar maandelijkse Another Nice Mess Night bij tuinders vereniging De Bommesee aan de Glenn Millerstraat 24 te Bergen op Zoom. De deuren gaan om 19:30 uur open, waarna er gestart wordt met de uit 11928 daterende slapstick From Soup To Nuts. In Thicker Than Water uit 1938 zien wij Stan en Ollie een oude staande klok bieden voor iemand anders maar moeten vervolgens deze kopen met het spaargeld van de Hardy’s. De hoofdfilm Our Relations uit 1936 is de klap op de vuurpijl deze avond. Stan en Ollie leiden een heerlijk rustig leven met hun vrouwen, totdat ze een brief van hun moeder ontvangen. Een brief waarin zij herinnerd worden aan hun tweeling broertjes, Alf en Bert. Een meesterstuk van het duo vol scherpe grappen, in woorden maar zeker ook visueel enorm sterk. Reserveren via www.jitterbugstent.nl. De avond zal rond 23:30 uur ten einde zijn en is voor iedereen toegankelijk.

 

Zaterdag 30 april

Spiritueel ontmoeten bij Het Gouden Rozenkruis

14:00 | Lectorium Rosicrucianum

In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij maandelijks spirituele ontmoetingen, gesprekken van hart tot hart. Waar denken wij aan bij spiritualiteit? Heeft spiritualiteit niet te maken met bewustzijn van de geest? Het woord spiritualiteit wordt op veel manieren gebruikt, bijvoorbeeld in verband met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt bij Rozenkruisers op een persoonlijke, innerlijke ervaringsweg: waardoor word ik geïnspireerd? Wat heft mijn ziel op? Hoe groeit mijn inzicht? De spirituele mens stelt essentiële levensvragen: waarom ben ik op aarde en wat is mijn taak? In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar essentiële levensvragen tijdens het spiritueel ontmoeten bij Het Gouden Rozenkruis. U bent ook vrij om een kijkje te nemen in onze bibliotheek. Zaterdag 30 april, 14.00–15.30 uur. De toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

Zondag 1 mei

Ontdek natte natuurparel het Halsters Laag

10:00 | Parkeerplaats Staatsbosbeheer

Op zondag 1 mei verzorgt IVN Groene Zoom een excursie in het Halsters Laag, tussen Fort de Roovere en Steenbergen. Ga samen met de natuurgids op zoek naar waardevolle vochtige vegetaties en de boeiende geschiedenis van dit gebied. Het Halsters Laag is door de provincie aangewezen als ‘natte natuurparel’ en is in beheer bij Staatsbosbeheer. Sinds het verwijderen van de rijke bovenlaag in 2009 krijgen goede kwaliteit kwelwater en waardevolle vegetaties volop kansen. Met de gids passeren we natte graslanden en een broekbos. Op zoek naar o.a. wilde gagel, moerashertshoorn, veenpluis, zonnedauw en veenmos. Nu nog zijn restanten te zien van veenwinning, die in dit gebied teruggaan tot de 13e eeuw. Het Halsters Laag diende ook als verdedigingslinie, zeker 6 keer in de geschiedenis is het gebied onder water gezet om Bergen op Zoom en Zeeland te beschermen tegen de vijand. Meer daarover tijdens het wandelen.De wandeling start op 1 mei om 10.00 uur op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer, voorbij Laageinde 26, Lepelstraat. Rond 12.30 uur zijn we terug op de parkeerplaats. Deelname is gratis. Tip: laarzen of waterdichte schoenen en verrekijker.

Bingo

14:00 | De Kannebuis

Zondag 1 mei is er een bingo in de Kannebuis in Halsteren, aanvang 14.00 uur

 

Dinsdag 3 mei

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkankerpatiënten

14:00 | Bravis Ziekenhuis

De PKS (prostaatkankerstichting) organiseert in heel het land lotgenotenbijeenkomsten waarbij ervaringen gedeeld kunnen worden. Deze bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om te verbinden, te informeren en samen de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten te verbeteren.PKS nodigt alle prostaatkankerpatiënten uit om toch zeker een keer een lotgenotenbijeenkomst bij te wonen. Velen hebben er baat bij om met gelijkgestemde en hun partners over hun wel en wee te praten en blijven daarna de bijeenkomsten ook regelmatig bezoeken. Per bijeenkomst zijn er maximaal 15 deelnemers toegestaan om iedereen de tijd te geven haar of zijn verhaal te doen. Namens de PKS zijn er altijd twee regiovertegenwoordigers.Alle onderwerpen zijn bespreekbaar en vaak kunnen lotgenoten elkaar van adviezen en tips voorzien.Binnen de regio Bergen op Zoom, waaronder ook de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Tholen vallen worden vanaf nu ook lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd.De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 mei van 14.00 tot 16.00 uur in Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom, afdeling AulaAanmelden kan (verplicht) via een mail aan: leo.kuipers@prostaatkankerstichting.

 

Woensdag 4 mei

BiebFabriek in bibliotheek

10:30 | Bibliotheek West-Brabant

Natuurlijk is er tijdens de meivakantie weer een BiebFabriek in de bibliotheek in Bergen op Zoom! Woensdagochtend 4 mei maak je een eigen digitaal en interactief prentenboek over iets of iemand waar je van houdt. Dat kan gaan over iemand waar je verliefd op bent of over je lievelingshobby zoals lezen, sporten, dieren of aliens. Wil je iemand verrassen met moederdag, dan kun je natuurlijk ook een boek maken voor die persoon.Er zijn een beperkt aantal plaatsen, meld je hier snel aan: https://www.bibliotheekwb.nl/jeugd-en-jongeren/6-12/basisonderwijs/de-biebfabriek--meivakantie-2022.html.