De Nederlands kampioenen
De Nederlands kampioenen Foto: Sportschool Shintai

Shintai judokas behalen twee Nederlandse titels

Nieuws

HALSTEREN - In het weekend van 23 en 24 april werden in Roermond de Nederlandse kampioenschappen judo kata georganiseerd. Sportschool Shintai deed met drie koppels in drie verschillende klassen mee. 

In de katame-no-kata A-klasse waren Shintai docenten Peter en Jelle weer een klasse apart. Zowel in de voorronde als in de finale wisten zij de hoogste score weg te zetten en zo de Nederlandse titel te pakken. 

Voor Peter was dit zijn 13e titel op rij in het Katame-no-kata en de 16e titel op rij in totaal. Hiervoor is hij namelijk ook driemaal Nederlands kampioen Nage-no-kata geweest. Een absoluut record in Nederland. 

Jelle behaalde in de A-klasse samen met Peter ook alweer de 3e titel op rij. In de Katame-no-kata B-klasse deed Sem Goossens samen met West van de Rijzen mee. Dat zij goed naar het voorbeeld van hun leraren hadden gekeken bleek ook in hun uitvoering. Ook Sem en West noteerden de hoogste score en behalen zo de Nederlandse titel. 

Peter en Jelle deden ook nog mee in het Kime-no-kata. Dat zij kennis van meerdere kata hebben werd ook hier bewezen met het Brons in deze klasse. In de finale kwamen ze met 1,5 punt verschil nog heel dicht bij de nummers twee. Met twee Nederlandse titels en brons behaalde Shintai 100% prijs en was het weer een zeer succesvol toernooi.

Shintai geeft les op vrijdagavond in halsteren en donderdagavond in Lepelstraat.