Afbeelding
Foto: Jan Dirk Huijser

Dodenherdenking weer als vanouds

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na twee jaar coronamaatregelen worden de gebruikelijke programma’s van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag weer opgepakt. Dat betekent dat de avond van 4 mei in het teken staat van eer betonen aan degenen die gevallen zijn in de Tweede Wereldoorlog en de gewapedne conflicten die daarna hebben plaatsgevonden. 

Voorafgaand aan de Dodenherdenking vind in de Sint-Gertrudiskerk om 19.00 uur een herdenkingsviering plaats. De voorgangers zijn dominee Ellen van Sluijs en diaken Anton Janssen en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door HMR o.l.v. Koert Damveld. Na afloop van de dienst gaan de deelnemers aan de viering in optocht naar het Thaliaplein, onder begeleiding van trommelaars van Odiles Rapid.

Om 19.58 uur start het herdenkingsprogramma met een kort welkomstwoord door Lex Lensink en het signaal Taptoe. Om 20.00 uur vindt twee minuten stilte plaats, vervolgd door kransleggingen door diverse organisaties en stichtingen en overige belangstellenden. Na de kransleggingen volgt een voordracht door Ben Broek en tot slot houdt burgemeester Frank Petter een toespraak. De herdenking zal muzikaal ondersteund worden door Harmonie Kolpingszonen. 

Op 4 mei vlaggen we van 18.00 tot 20.00 uur met de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei worden inwoners verzocht te vlaggen om de herwonnen vrijheid te benadrukken.