Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Dertien lintjes opgespeld

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter mocht op de vooravond van Koningsdag dertien inwoners een lintje opspelden.  De stad kreeg er twee ridders en elf leden in de Orde van Oranje Nassau bij.

Het was gelukkig weer als vanouds; de traditionele lintjesregen die jaarlijks plaatsvindt in alle gemeenten in Nederland. Burgemeester Petter zei ook blij te zijn dat na twee jaar mensen op afstand toespreken vanwege de corona-pandemie, de uitreiking weer gewoon in theater de Maagd plaats kon vinden. De goedgevulde schouwburg had er ook zin in. Dat was aan alles te merken. De dertien decorandi waren meestal op listige wijze naar de schouwburg gelokt. Meestal met het idee dat ze voor iemand anders in de zaal waren gekomen. Voor de meesten was de verrassing dan ook groot toen ze zelf naar voren werden geroepen en door de burgemeester werden toegesproken. 

De volgende inwoners kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld: Carin Gillesen-Suykerbuyk, Cees van Gent, Rob van den Aarsen, Corrie Hamers- van Gool, Henk Beijen, Cees Ista, Ad van Zitteren, Joke de Jaeger-Warmoeskerken, Mart Kuipers, Wietske Huismans-van Overveld, Nelly Nefs-van Turnhout, Mary Verbogt-Baijens en Eric Goossen. Van de gedecoreerden kregen Ad van Zitteren en Eric Goossen de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De bijeenkomst in de Maagd werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus en het Merck toch hoe Sterck.