Nieuw Borgvliet doet zichzelf schromelijk tekort

BERGEN OP ZOOM - De Oranje-zwarten speelden misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen maar lieten zoveel kansen onbenut dat de, veel mindere, gasten uit Achtmaal toch nog aan het langste eind trokken.

Van meet af aan namen de mannen van Erwin van Schilt het initiatief en overdonderden de Achtmaalers. Jeffrey kon van dichtbij uit een hoekschop niet scoren, Michiel evenmin en Stefan vond tot tweemaal toe de uitblinkende uitlopende goalie op zijn pad. Een schitterende krulbal van Ahmed van 30 meter belandde op de binnenkant van de paal. Een volley van Finnian na een afgemeten voorzet van Michiel ging centimeters naast. Een mirakel dat het bij rust nog dubbelblank was.

Tweede helft

Na de thee een iets aanvallender Achtmaal maar Antal en zijn verdedigers hielden relatief gemakkelijk stand. Aan de andere kant vond Stefan weer de doelman op zijn weg, hij is onderweg naar NAC, en Jeffrey schoof fraai in de bovenhoek maar met een onwaarschijnlijke reactie redde de sluitpost. Dan treedt een ongeschreven voetbalwet in werking, valt-ie aan de andere kant na ongelukkig verdedigen, voor het eerst deze middag, van een paar Borgvlieters. Dat was in de 78e minuut. Binnen de minuut een prachtige pass van Finnian op Stefan die alleen voor de keeper weer werd geklopt door deze laatste. Nieuw Borgvliet trok met man en macht naar voren en dan wordt het nog 0-3. Een compliment voor het geweldige voetbal maar het afmaken was helaas ondermaats.