Woensdag 4 mei

BiebFabriek in bibliotheek

10:30 | Bibliotheek West-Brabant

Natuurlijk is er tijdens de meivakantie weer een BiebFabriek in de bibliotheek in Bergen op Zoom! Woensdagochtend 4 mei maak je een eigen digitaal en interactief prentenboek over iets of iemand waar je van houdt. Wil je iemand verrassen met moederdag, dan kun je natuurlijk ook een boek maken voor die persoon. Aanmelden: https://www.bibliotheekwb.nl/jeugd-en-jongeren/6-12/basisonderwijs/de-biebfabriek--meivakantie-2022.html.


 

Donderdag 5 mei

Ruilavond postzegelvereniging Delta Oost

19:00 | De Korenaere

Donderdag 5 mei is weer de maandelijkse ruilavond in de Korenaere te Bergen op Zoom van 19.00-21.30 uur. Zoals gebruikelijk is er een veiling, snuffeltafel en verloting.

 

Vrijdag 6 mei

Spiritueel ontmoeten bij Het Gouden Rozenkruis

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij maandelijks spirituele ontmoetingen, gesprekken van hart tot hart. In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar essentiële levensvragen tijdens het spiritueel ontmoeten bij Het Gouden Rozenkruis. U bent ook vrij om een kijkje te nemen in onze bibliotheek. Vrijdag 6 en 20 mei, 10.00-11.30 uur, zaterdag 14 en 28 mei, 14.00-15.30 uur. De toegang is gratis. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

Zaterdag 7 mei

Symposion: Parcival – dat ben jij!

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

De zoektocht naar de hereniging met de wereld van de geest. De vele verhalen, die om de Graal geweven zijn, spreken van een zoektocht naar de bron van alle leven. Het symposion gaat in op het zich altijd vernieuwende verhaal in de tijd van de heilige Graal. Het programma bestaat uit drie lezingen, ruime gelegenheid tot uitwisseling en toepasselijke zang en muziek. Een vegetarische lunch zal klaar staan. Zaterdag 7 mei van 10.00-15.30 uur, Centrumgebouw Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. Opgave: centrumbergenopzoom@rozenkruis.nl of tel. 0165-564881 of 06-20442613.

 

Expositie Ria Jeroense

11:00 | Martinuskerk

Tijdens deze Open Kerk exposeert Ria Jeroense. Te zien zijn geboetseerde beeldjes, zoals moeder- en kindfiguren, Afrikaanse vrouwen, kinderen, enz. De beeldjes zijn gemaakt van klei en handbeschilderd. Verder staat er een selectie van Ria’s handgeschilderde doeken tentoongesteld, met afbeeldingen van onder meer bloemen en Afrikaanse vrouwenfiguren. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het Ronald McDonaldhuis Sofia Rotterdam. De kerk is open van 11.00 tot 15.00 uur.

 

Kinderworkshop Archeologie: ‘Zit er een luchtje aan?’

14:00 | Het Markiezenhof

Vanwege de tentoonstelling 'Hoge Luchten' in Het Markiezenhof, organiseert Stichting In den Scherminckel (SIDS) speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar de workshop "Zit er een luchtje aan?”. Tijdens deze workshop ontdekken we wat een beerput is, waar deze voor diende en welke archeologische vondsten we daarin aan kunnen treffen. Aanmelden verplicht via scherminckel@home.nl


 

Woensdag 11 mei

Ontdek bijzondere bomen in natuurgebied Zurenhoek

10:00 | 

Op woensdag 11 mei verzorgt IVN Groene Zoom een excursie in het natuurgebied Zurenhoek tussen Bergen op Zoom en Wouwse Plantage met als thema ‘bomen'. Aandacht wordt besteed aan de variatie in boomsoorten en de herkenning hiervan. Woensdag 11 mei van 10.00-12.00 uur; lengte ca. 4 km. Start: splitsing Zoomvlietweg /Zurenhoek (net voorbij golfbaan Wouwse Plantage), Bergen op Zoom. Deelname is gratis. Tip: wandelschoenen en verrekijker.


 

Bijeenkomst impact dekolonisatieonderzoek

13:00 | Ontmoetingscentrum 't Fort

Stichting Pelita, Nationaal Psychotrauma centrum ARQ en het Nederlands Veteranen Instituut nodigen u uit voor de bijeenkomst Impact Dekolonisatieonderzoek op 11 mei in ‘t Fort, Bergen op Zoom. Remy Limpach en Esther Zwinkels, twee van de onderzoekers die meewerkten aan het grote onderzoek ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’, zijn te gast. Deelname is gratis. Woensdag 11 mei van 13.30-17.00 uur, ‘t Fort, Bernadettestraat 4, 4615 EV Bergen op Zoom. Aanmelden bij Stichting Pelita via 088-3305111 of contactpunt@pelita.nl, onder vermelding van 11 mei Bergen op Zoom.

 

Ontdek de wereld van de vogels…

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Brabants Landschap organiseert een begeleide wandeling naar de vogelkijkhut. Ook nieuwsgierig naar welke vogel je ziet of hoort? Ga samen met een ervaren gids op pad en ontdek de wereld van de vogels. Neem een verrekijker mee. Voor deze unieke excursie dient u zich vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 11 mei om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg”, Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl of op www.facebook.com/DeKraaijenberg