Afbeelding
Foto: marjanne havelaar

Koningsdag als vanouds

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Harmonie Oranje Nassau opende het officiële deel van de viering van Koningsdag met een kort defilé, dat eindigde op de Grote Markt. Daar had zich een menigte belangstellenden verzameld voor het oude stadhuis. 

Op een afgezet deel van het plein waren militairen, oud-militairen, leden van de scouting, vaandelzwaaiers en genodigden samengekomen. De Koning kreeg de felicitaties in de vorm van militair eerbetoon, waarna er muziek was, afgesloten door het Wilhelmus. 

Na twee jaar beperkingen vanwege corona, genoot iedereen van Koningsdag. Al vanaf dinsdagavond waren er mensen op straat om te profiteren van de Vrijmarkt. Woensdag was het ook al vroeg druk, met kijkers en kopers. Het mooie weer hielp daar zeker bij. 

Veel ouders met jonge kinderen waren te vinden op het Wilhelminaveld. Daar was om tien uur de wedstrijd voor versierde fietsen, tussen de kramen van de bescheiden kermis voor de kinderen. Vooral de draaimolen was populair bij de kleintjes. Later op de dag, tot laat in de avond was daar muziek en werd volop gedanst op de dansvloer die voor de gelegenheid was neergelegd. Kortom, een Koningsdag als vanouds, zonder een smetje.