Ogers-speler Mike (#42) speelt de verdediging voorbij.
Ogers-speler Mike (#42) speelt de verdediging voorbij. Foto: Steve Cooremans

Wedstrijddag Lacrosse in Bergen op Zoom

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het contactteam van de sectie lacrosse van MH&LC Tempo zijn gastheer en spelen zelf de zondag 15 mei de laatste wedstrijd van de dag die start om 15.00 uur. In drie wedstrijden spelen zes teams ‘head-to-head’ om hun positie in de competitie te versterken. Het Lacrosseteam Ogers Lacrosse van MH&LC Tempo heeft er zin in en verwacht een geslaagde organisatie van de dag. Toegang op Sportpark Rozenoord is gratis.

Aan jeugdwedstrijden deed het lokale team al een paar jaar mee, maar de contactversie voor de volwassen heren is pas vanaf dit seizoen realiteit in Bergen op Zoom. Zes jaar geleden deed de teamsport Lacrosse zijn intrede in de Zuidwesthoek.

Het spel

Lacrosse wordt gespeeld met een stick met een netje op het eind. Met een rubberen bal speel je als team over en scoor je voor een punt in het goal van de tegenstander. De variant SIXES gaan we in 2028 voor het eerst op de Olympische Spelen in Los Angeles zien. Er zal hier en daar een stick uit de handen worden geslagen (dat mag) of zal er iemand op de grond komen te liggen (met een bodycheck mag je iemand uit balans brengen en van de bal afhouden), maar die rapen we gewoon op en zorgen dat ie verder kan met het spel.

Kernwaarden

Oprichter Daniël Sterenborg: “We hadden dit seizoen een aantal kernwaarden: we leren vooral dit seizoen, we hebben plezier en we zijn het leukste team om tegen te spelen. Daar bovenop krijgen we van andere teams veel complimenten voor sportiviteit en organisatietalent. Dat we zichtbaar plezier hebben, straalt uit naar de andere teams. Dit seizoen voorzien we vooral winst in groei als team en leren begrijpen van het spel. We zetten dit keer in op een wedstrijd waarin weer veel gelachen wordt, veel geleerd en misschien dat er een paar goals voor ons in zitten.”

Programma

Vanaf elf uur staan er iedere twee uur een wedstrijd op het programma. Vanaf 15.00 uur trekken de lokale lacrossers ten strijde. De toegang is vrij, sportpark Rozenoord, velden van MH&LC Tempo.