Hoe wint wit?
Hoe wint wit? Foto: René Punt

Casper Room BSV jeugd
kampioen 2021-2022

BERGEN OP ZOOM - Met nog twee wedstrijden te spelen is Casper Room niet meer te achterhalen voor het kampioenschap en derhalve BSV-jeugdkampioen. Hij volgt Dion Winterberg op.


In de derde periode van de Koningsgroep heeft Casper Room op dit moment 3 uit 3 met nog 2 wedstrijden te spelen. Hij kan nog wel achterhaald worden door Jules van Raaij die 2 uit 3 heeft en Dion Winterberg die 1 uit 2 heeft. En Tano van Schilt kan nog gelijk komen met Casper. Maar ook in het meest slechte scenario voor Casper heeft hij vanwege zijn winst in de 1e Periode en zijn gedeelde winst in de 2e periode voldoende punten om niet meer achterhaald te worden.

In de Torengroep is Tristan Huibregtse nog ongeslagen, hij heeft 2 uit 2. Martin Schoones volgt met 2 uit 3 en Tim Pierik met 2 uit 4. Tristan is net gedegradeerd uit de koningsgroep, maar waarschijnlijk vecht hij zich weer terug naar het hoogste niveau.

In de pionnengroep zijn nog twee spelers ongeslagen, maar het aantal wedstrijden dat gespeeld is, is nog zo gering dat er nog weinig over te zeggen is.

In de damesgroep spelen vier meisjes een volledige competitie. Anna van der Heijden staat bovenaan met 2 uit 3. Maar Selva Mansuroglu is nog ongeslagen, maar heeft slechts één wedstrijd gespeeld.


Schaakpuzzels

Voor de meivakantie was er de volgende schaakpuzzel. Wit: Ke2, Tf1, Le1, Pe3 en pi: b2, c3 en g3. Zwart: Kg5, Td8, Lc5, Pf6 en pi: a6, b5 en h5. Wit kan in het voordeel komen door: 1. Tf5+ Kg6 2. Txc5 en wit heeft een loper meer. We noemen de eerste zet van wit een dubbele aanval.

In het nieuwe probleem, zie diagram, kan wit voordeel bereiken. Hoe?[n]