Pastoraal woord door pastoor Hans de Kort

Op zondag 1 mei hebben we in de Martinuskerk in Halsteren afscheid genomen van dominee Henk van het Maalpad die ruim 10 jaar dominee was in de protestante gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.


Viering terug kijken op youtube


Het was een drukke en hartelijke viering die ook nog op youtube terug is te zien.


Als parochies en als katholieke pastores hebben we steeds heel prettig met Henk van het Maalpad samengewerkt in en buiten oecumenische vieringen.

Namens de parochies heb ik dominee van het Maalpad bedankt die nu met emeritaat gaat en hem en zijn vrouw alle goeds toegewenst en Gods zegen over hun verdere leven.


Inmiddels is het al weer ruim een half jaar geleden dat pastor Sebastian een andere functie heeft aanvaard als pastor in verpleeghuizen in Bladel e.o.

We merken nog steeds het gemis dat hij als pastor en collega niet meer bij ons is.

Zijn pastorale, diaconale en liturgische werk kunnen we maar voor een klein gedeelte overnemen.

Op 14 mei hebben we in de Quirinuskerk in Halsteren een dienst gehad voor beide parochies waarin we afscheid van pastor Sebastian namen.

Wanneer ik dit schrijf weet ik nog niet hoe deze viering verlopen is. We verwachten in ieder geval een mooie viering waarna hopelijk vele parochianen van de gelegenheid gebruik maken om pastor Sebastian persoonlijk nog te ontmoeten.


pastoor Hans de Kort