Het doek is gevallen voor Het Koor van Tante Door

BERGEN OP ZOOM - Na 22 jaar stopt van Het Koor van Tante Door.


De oprichting vond plaats in café Krijnen aan de Dubbelstraat. Enkele van onze leden, Bart Sprengers, Will Hoekstra en Geert Fiktorie waren al lid vanaf het begin. 22 jaar geleden werd het koor gedirigeerd door Ben de Groot. In het begin had het koor voornamelijk smartlappen op het repertoire staan. Regelmatig werd ook opgetreden. Vaak in verzorgingshuizen of zorginstellingen, maar ook werd jaarlijks deelgenomen aan de korendag in Middelburg en Grave.

Ons 10 jarige jubileum in Amsterdam was een succes.

Na 10 jaar gaf Ben de Groot het stokje over aan Peter Witjes. Onder zijn leiding zijn we meerstemmig  gaan zingen en langzaam werden de smartlappen vervangen door Nederlandstalige liedjes.

Na 10 jaar is Peter Witjes gestopt als dirigent van ons koor. Enkele pogingen om het koor nieuw leven in te blazen zijn helaas mislukt. Mede door corona en de lockdown haakten een aantal leden af. Ook het niet vinden van een dirigent heeft ertoe geleid dat we  besloten hebben om het koor op te heffen.


20 jaar hebben we het publiek vermaakt


We hebben met veel plezier 20 jaar samen gezongen, gelachen en leuke optredens gehad en het publiek vermaakt. Hieraan is nu een einde gekomen. Dank aan iedereen die hier een aandeel in heeft gehad. We kijken terug op een mooie tijd die wij met elkaar zingend doorbrachten.[n]