Bergs Kampioenschap Zoetwatervissen

BERGEN OP ZOOM - Er wordt al druk geoefend door jong en oud, want wie wil er met dit mooie weer niet aan de waterkant zitten. Menig visje is al gevangen en weer voorzichtig teruggezet. De rust aan de oever maar ook de spanning voor de ultieme beet maakt vissen zo mooi. Binnenkort starten we weer met de wedstrijden. 

HSV De Rietvoorn organiseert het Bergs Kampioenschap voor Jeugd en het algemeen Bergs Kampioenschap, twee aparte zoetwater competities. 


Bergs Jeugd Kampioenschap 

Een kampioenschap voor jeugd tot en met 16 jaar. We vissen zes wedstrijden waarvan de vier beste meetellen voor het kampioenschap. Je kan dus twee avonden overslaan, of voor meer kans op de cup, alle zes de wedstrijden meedoen en de twee minste laten vervallen. Naast de Nol Jurgers cup en de eindprijzen zijn er elke avond prijzen voor de beste 3 pupillen en 3 junioren. 

Wanneer en waar zijn de wedstrijden? Houdt de volgende donderdagavonden vrij om mee te doen aan dit Bergs jeugdkampioenschap; 19 mei, 2 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni en 7 juli. 

De wedstrijden zijn van 18.45 tot 20.15 in het Anton van Duinkerkenpark. 

Inschrijven kan vanaf 18.00 uur aan de waterkant. 

Moet je alle avonden komen om kampioen te kunnen worden? Nee hoor, elke avond zijn er prijzen voor pupillen en junioren, maar wil je titel binnen hengelen, dan moet je minimaal vier avonden mee vissen. Degene met de meeste centimeters is Bergs Kampioen. 

Er is natuurlijk een eindprijs voor alle vissers, ongeacht het aantal avonden dat je mee vist. Maar dan moet je wel de laatste avond meedoen om je prijs persoonlijk uit te kiezen. 

Wie mogen er meedoen? Iedere jongen of meisje tot 16 jaar mag mee doen. Je hoeft geen lid te zijn van een visvereniging en een Vispas is ook niet nodig. Dus mobiliseer je ouders, opa of oma en kom naar de waterkant. En neem natuurlijk ook je broer of zus mee. 

Kosten en begeleiding? Natuurlijk kost het niks, we willen zoveel mogelijk jongens en meisjes aan de waterkant, meedoen is dus gratis. HSV De Rietvoorn zorgt voor voldoende begeleiding. 

Welke hengel moet ik meenemen? Dat beslis je helemaal zelf, een vaste stok of werphengel. Neem ook een grote emmer of een leefnet mee om je vis in te bewaren tot deze gemeten wordt. 


'We willen zoveel mogelijk jongens en meisjes aan de waterkant'

Bergs Kampioenschap 

Een zoetwaterkampioenschap voor iedereen die in het bezit is van een geldige BHK vergunning. 

Wanneer, waar en hoe? Zaterdag 4 juni van 13.00 tot 16.00 uur aan de Kreeftenputten, Calandweg Bergen op Zoom. 

Loting vanaf 11.30 aan de waterkant. 

Vrije hengelkeuze. 

We vissen in drie vakken op stuks en gewicht. 

Bij gelijke eindstand gaat het gewicht voor. 

Inschrijven bij Hengelsporthuis Jurgers. De prijsuitreiking is na de wedstrijd vanaf 16.30 in Café ’t Hoefke, Sibeliusstraat Bergen op Zoom. Prijsverdeling is 1 op 3 deelnemers. 


Informatie 

Voor meer informatie over beide kampioenschappen kan je terecht bij hengelsporthuis Jurgers aan de Parallelweg 109 in Bergen op Zoom.[n]