De Berregse Kamer is onder andere verantwoordelijk voor het Gróót Bergs Diktee
De Berregse Kamer is onder andere verantwoordelijk voor het Gróót Bergs Diktee

Bergse genomineerde voor de Zachte G-prijs

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Cees van Broekhoven en Dialectgenootschap De Berregse Kamer zijn genomineerd voor de Zachte G-prijs. Dit is een prijs voor bijzondere prestaties op het gebied van het Brabants in al zijn verschijningsvormen. In totaal zijn er zeven personen genomineerd.

De Zachte G-prijs is een initiatief van Erfgoed Brabant en werd eerder in 2013, 2015, 2018 en 2020 uitgereikt in o.a. Bergen op Zoom, Tilburg en Veghel. Dit jaar wordt de prijs voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs is een combinatie van een symbolische prijs, waarin de erkenning voor bijzondere prestaties tot uitdrukking komt, en een bedrag van 1000 euro bedoeld als stimulans voor het verder uitdragen van de winnende activiteit. 

Genomineerden 2022

De jury was onder de indruk van de diversiteit aan projecten en werkzaamheden rondom het Brabants dialect, waar de voorgedragen personen zich met veel liefde voor inzetten. Uit de grote lijst van ingediende projecten heeft de jury een zorgvuldige afweging gemaakt langs de criteria en 7 genomineerden vastgesteld, waar voorzitter Cees van Broekhoven en Dialectgenootschap de Berregse Kamer er één van zijn.

Uitreiking

Op donderdagavond 23 juni wordt de Zachte G-prijs 2022 uitgereikt tijdens het Café de Zachte G in de LocHal in Tilburg.