VPTZ West-Brabant & Tholen zoekt vrijwilligers

BERGEN OP ZOOM - Mensen die ernstig ziek zijn en niet meer zullen herstellen, willen vaak graag thuis of in een zoveel mogelijk daarop lijkende omgeving blijven om hier, samen met hun dierbaren, hun laatste levensfase af te sluiten. Van de familie vraagt dit veel inspanning, tijd en zorg. Op verzoek verlenen Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) hierbij zorg en ondersteuning.


In verband met het toenemend aantal hulpvragen zoekt VPTZ West-Brabant & Tholen nieuwe vrijwilligers, die bij de mensen thuis én binnen woonzorgcentra tijd beschikbaar willen stellen voor dit bijzondere werk. Vrijwilligers kunnen opgeroepen worden om te waken, naast het bed te zitten en aanwezig te zijn, overdag en soms ‘s nachts. Soms is een hand vasthouden voldoende, soms is een gesprek of een luisterend oor nodig, het is eigenlijk nooit van te voren te voorspellen.

Als VPTZ vrijwilliger ga je deel uitmaken van een professionele vrijwilligersorganisatie met warme en betrokken collega’s. Wij bieden een introductietraining en opvolgend nog veel meer deskundigheid bevorderende en interessante cursussen rondom de palliatieve zorg.

Binnenkort organiseren we een introductiecursus, verdeeld over twee dagen. Daarin word je wegwijs gemaakt in de wereld van de VPTZ. Wat wordt er verwacht? Past het bij je? Dat soort onderwerpen worden uitgebreid behandeld. Voorafgaand aan de cursus is er een informeel kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie bel met 06 514 980 69, of stuur een email naar info@vptz-westbrabanttholen.nl. Neem een kijkje op onze website www.vptz-westbrabanttholen.nl, waar ook een korte film te zien is waaruit blijkt wat het vrijwilligerswerk inhoudt.[n]