Roparunteamleden maken tussenstand bekend van €16.570,75
Roparunteamleden maken tussenstand bekend van €16.570,75 Foto: A. Martens

Goede Doelen Actie IKC Lodijke groot succes

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Onder grote belangstelling van ouders, opa’s en oma’s en buurtbewoners, vond op woensdagochtend 25 mei een sponsorloop plaats voor alle leerlingen van IKC Lodijke op de Bergse Plaat. De opbrengst was fantastisch: ruim €16.000 hebben zij bij elkaar gerend voor de goede doelen van dit jaar: Roparunteam ‘Door dik en dun’ uit Steenbergen, Roparunteam ‘Altijd ééntje teveel’ uit Bergen op Zoom en Stichting Kika.

Alle leerlingen gingen de week voorafgaand aan de sponsorloop met hun sponsorkaart langs de deur bij buurtbewoners en bij familie. Ze troffen gulle gevers, want na afloop van de sponsorloop kon al een voorlopige tussenstand gemeld worden van maar liefst € 16.570,75!  De vele verhitte gezichtjes na afloop, van de allerkleinste kleuters tot stoere achtstegroepers. lieten zien dat de kinderen er ook hard voor gerend hebben.

Ruim  €17.000
Aansluitend aan de sponsorloop vond een vrijmarkt op het schoolplein van Lodijke plaats, waar bezoekers drankjes en wat lekkers konden kopen, waar de kinderen waterspelletjes konden doen, en andere leerlingen eigen spulletjes verkochten of een muzikaal optreden gaven voor het goede doel. In sommige klassen konden ouders meedoen aan een bingo. Het fantastische eindresultaat van deze hele dag: ruim € 17.000,-!

Roparun
De basisschool houdt normaal gesproken om het jaar een grote actie voor het goede doel. Corona gooide roet in het eten en het was nu al 3 jaar geleden dat een actie kon worden georganiseerd. De actie was mogelijk mede dankzij de goede hulp van beide Roparunteams. Zij hielpen met het inrichten van het parcours en renden met de kinderen mee om hen te steunen. Volgende week gaan deze teams zelf van start tijdens de 31e editie van de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 km van Bremen en Parijs naar Rotterdam. Dit jaar blijven de teams in Nederland en lopen daar de 500 km. Ze passeren net als andere jaren ook onze regio.

Kinderen rennen de sponsorloop.