Wit geeft mat in 5 zetten
Wit geeft mat in 5 zetten Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Berend Ruben is BSV
clubkampioen

BERGEN OP ZOOM - Berend Ruben heeft het clubkampioenschap 2021-2022 van BSV gewonnen.


Het was al een paar weken duidelijk dat Berend Ruben de nieuwe clubkampioen van BSV zou worden: zijn voorsprong was niet meer in te halen door de concurrentie. Ook in de laatste ronde, afgelopen vrijdag, won Berend zijn partij. Ook Bas van de Putte, Kees de Looff, Henry Groenveld en Marius Lodder wonnen. Jan Smits en Piet Bruys speelden onderling remise. Nu het clubkampioenschap is afgelopen, is Berend Ruben ook officieel de clubkampioen 2021-2022 van BSV. Bas van de Putte eindigde op de tweede plaats, Martin de Smit legde beslag op de derde plaats. Oliver de Hert eindigde als vierde, Robert Kunst als vijfde. In totaal speelden er 29 schakers mee in de strijd om het clubkampioenschap van BSV.

Vrijdag 3 juni speelt BSV een bijzondere schaakvorm: Fischer Random Chess. Hierbij worden de stukken aan het begin van iedere partij anders op het bord gezet dan normaal, waardoor de gebruikelijke openingen niet werken. Op 10 juni volgt de tweede en laatste ronde van het interne Rapidtoernooi. Op zaterdag 11 juni speelt het eerste team de laatste externe wedstrijd van het schaakseizoen. Op 17 juni speelt BSV het interne Snelschaaktoernooi, vanaf 24 juni start de zomercompetitie. Over 3 maanden, op zaterdag 3 september, staat BSV uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan van de vereniging.

In de vorige schaakpuzzel was de stand: Wit: Kc1, Df1, Td1, Tf2, Lb2, pionnen b3, c2, d3, e4, g3, h4. Zwart: Kc7, Dc5, Ta8, Ta7, Lf6, pionnen b4, c6, d6, e5, g7, h5. Zwart begint met 1… Dc3. Dit dreigt 2… Ta1+ 3. Lxa1 Txa1 mat. Op 2. Lxc3 volgt 2… bxc3, en wit heeft geen verweer tegen 3… Ta1 mat. Tenslotte volgt op 2. La3 Txa3, opnieuw gevolgd door 3… Ta1 mat. In de nieuwe schaakpuzzel geeft wit in maximaal 5 zetten mat.[n]