Afbeelding
Foto: BAM Infra

Uitstoot asfaltcentrale binnen de normen

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De uitstoot van schadelijke stoffen bij de asfaltcentrale van de besloten vennootschap ‘Asfalt Produktie Maatschappij B.V.’ (APM), overschrijdt niet de toetsingswaarden. Er zijn in deze zaak geen indicaties dat er sprake is van een onacceptabel risico voor de gezondheid van omwonenden.  Dat is het antwoord van het college op vragen van de fractie SAMEN0164. 

De asfaltcentrale is gelegen aan de Van Konijnenburgweg 54 in Bergen op Zoom. SAMEN0164 heeft gevraagd om actieve informatie over de bedrijfsactiviteiten en de wettelijke verplichten daarom heen van de asfaltcentrale, maar krijgt die niet. “De afgelopen periode hebben wij technische vragen en raadsvragen van de fracties van SAMEN O 164 en 066 over deze handhavingszaak beantwoord. Wij hechten er belang aan om eventuele vragen die bij raadsleden leven zo volledig mogelijk te beantwoorden. Overigens hebben wij in overleg met de wijkcommissie Tuinwijk, de wijkcommissie Noordgeest en APM alle relevante documenten uit het handhavingstraject in geanonimiseerde vorm op onze internetpagina https:l www. bergenopzoom. nllhandhavingstraject-apm-van-konijnenburgweg-54-in-bergen-op-zooml geplaatst. Dit zal, zolang de handhavingszaak loopt, ook gebeuren met nieuwe documenten. Op deze wijze kan eenieder, waaronder alle leden van de gemeenteraad, hiervan (op dezelfde wijze) kennis nemen.

Er zijn volgens het college in deze zaak geen indicaties dat er sprake is van een onacceptabel risico voor de gezondheid van omwonenden. De toetsingswaarde voor benzeen op leefniveau wordt niet overschreden. Dit volgt uit de metingen die door de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant zijn verricht met het meetstation in de directe omgeving (kruising Pomona/aan en Halsterseweg). Eventuele nieuwe documenten worden ook weer op dezelfde internetpagina geplaatst.