Dion Potters, Hannes Loos, Berend van der Schrier en Loris Klippel met de zilveren medaille op de 4x200 meter vrije slag. Foto: Hans Goossens

Bergse zwemmers op Brabantse zwemkampioenschappen

BERGEN OP ZOOM - Op 14, 15, 21 en 22 mei vonden de Brabantse kampioenschappen zwemmen plaats in Eindhoven. Uit Bergen op Zoom deden er ook 3 zwemmers mee die bij ZPV Hieronymus uit Roosendaal zwemmen.

Berend van der Schrier had zich geplaatst op maar liefst 9 afstanden. Hij zwom meerdere persoonlijke records (PR’s), maar de grootste was op de 400 meter vrije slag. Hij zwom daar 20 seconden sneller dan ooit. Samen met 3 andere jongens won hij zilver op de 4x200 meter vrije slag en brons op de 4x100 meter vrije slag bij de junioren.

Loris Klippel is een echte schoolslagexpert. Hij kwam in actie op de 100 en 200 meter van deze slag. Op de 100 meter zwom hij 16 seconden van zijn PR af en op de 200 meter zelfs 26. Samen met Berend, Hannes Loos en Dion Potters won hij een zilveren medailles op de 4x200 meter vrije slag bij de jongens junioren.

Karlijn van der Schrier startte 8 keer op deze kampioenschappen. Op de 50 meter rugcrawl ging ze heel erg snel en tikte ze als 3e aan. Haar grootste PR zwom ze op de 100 meter rugslag, waar ze maar liefst 17,5 seconden sneller was dan ooit. Ook Karlijn zwom mee met een aantal estafettes en niet onverdienstelijk. Samen met haar team won ze goud op de 4x100 meter wisselslag, zilver op de 4x200 meter vrije slag en brons op de 4x100 meter vrije slag.

Heb jij ook ambities op mee te zwemmen bij een eredivisie zwemclub? Ga naar www.zpv-hieronymus.com of kijk op Facebook.