Nog een laatste instructie aan wal
Nog een laatste instructie aan wal Foto: Mireille Vrijenhoek

Special Forces aan slag

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 30 mei jl. hebben de ‘Special Forces’ via de Fit Fabriek hun intrede gedaan op roeigebied. Deze groep Special Forces bestond uit 5 jongeren van 14-22 jaar en 2 begeleiders die er niet aan ontkwamen om ook zelf de boot in te gaan.

Na duidelijke uitleg van de trainer zijn de aspirant roeiers in de boot gestapt om het roeien uit te gaan proberen. Met twee verschillende boten, een voor het zogenaamde ‘boordroeien’, in deze boot heeft elke roeier 1 riem in handen en een voor het ‘scullen’, waarbij iedere roeier 2 riemen in handen heeft, zijn we het water op gegaan. Een beter roeiweer hadden we ons niet kunnen wensen: de Binnenschelde was spiegelglad en het was zonnig. Het roeien in een vierpersoonsboot met een stuurman (m/v) vergt een goede samenwerking en communicatie onderling want iedereen moest goed opletten wat zijn of haar voorganger deed. Het leverde hilarische en ook een aantal spannende (lees: wiebelige) momenten op. Toen na ca. 2 uur iedereen weer droog op de kant stond (nou ja, op de schoenen na dan…), en de boten weer terug in de rekken lagen kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde roeiclinic.

Werken aan persoonlijke doelen

De Fit Fabriek laat jongeren uit kwetsbare doelgroepen door middel van het kennismaken met verschillende sporten aan talentontwikkeling en persoonlijke doelen werken. Wekelijks komt de groep jongeren bij elkaar om bepaalde doelen of thema’s uit te werken en de Fit Fabriek gaat vervolgens op zoek naar een trainer of sporter die een clinic kan verzorgen die te linken valt aan het onderwerp.

Roeivereniging Aquarius

Roeivereniging Aquarius organiseert op verzoek (kleinschalige) roeiclinics, ook voor bv. afdelingsuitjes en haar clubhuis is ook uitstekend geschikt voor een teamdag.

Heeft u interesse in de roeisport, neem dan contact met ons op, zie voor contactgegevens onze website: www.rvAquarius.nl.

De roeiers na hun roei-doop.
En ook instructie op het water