Erik van Schilt uit Halsteren, winnaar van de Nationscup.
Erik van Schilt uit Halsteren, winnaar van de Nationscup. Foto: Henri Karremans

Erik van Schilt wint boot-visinterland Natioscup

Sport en vereniging

HALSTEREN - Vorig weekend vond in Duinkerken in Frankrijk de Nationscup plaats. Deze jaarlijkse bootvisinterland tussen een vijftal landen wordt beurtelings georganiseerd door landen die sportvissen op en aan de Noordzee. 

Dit jaar waren België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg aanwezig. Het officiële Nederlands team van Sportvisserij Nederland nam als meervoudig winnaar van deze interland natuurlijk ook weer deel.  Het team bestond uit plaatsgenoot Erik van Schilt, Frank van Schilt, Pim Troost, Sjaak Verburg onder leiding van bondscoach Henri Karremans.

Op de eerste wedstrijddag won ons Sportvisserij Nederland team met het vangen van voornamelijk schar, bot wijting en een enkele zeebaars vóór Duitsland en België maar omdat voor de tweede beslissende dag slecht weer was voorspeld, waardoor er gevist moest worden in een havenbassin, kon de uitslag nog wel eens flink veranderen. Dat bleek! 

Hoofdzakelijk ondermaatse vis, die niet telde, liet zich verleiden. Een enkele vis oversteeg de vastgestelde maat van 10 cm. 

De in Halsteren wonende Erik van Schilt, die zich de laatste jaren gespecialiseerd heeft op het vangen van zoveel mogelijk soorten en maten van vis, wist deze dag wel raad met deze omstandigheden en ving een behoorlijk aantal vissen.

Helaas ving ook hij er ook maar één boven de 10 cm, maar dat was voldoende voor een goede uitslag op zijn boot. Omdat Erik de eerste dag ook al vierde was geëindigd én omdat zijn naaste concurrenten het lieten afweten won Erik het individuele klassement van de Nationscup. Maar omdat van het Nederlandse team ook Frank van Schilt een visje had gevangen werd Nederland na de tweede wedstrijddag toch nog de winnaar van het landenklassement. Een prima prestatie!