Woensdag 8 juni

Workshop ‘Wolken Luchten’

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Brabants Landschap organiseert samen met IVN Groene Zoom op 8 juni een workshop Wolken-Luchten, aansluitend stilte wandeling en meditatie. Thema: “Hoge Luchten”. Expositie te zien in het Markiezenhof. Vooraf aanmelden: www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 8 juni om 14.00 uur bij bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”, Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur. Info: www.brabantslandschap.nl

 

Verzoeknummers carillon Peperbus

19:30 | Grote Markt

Stadstoren de Peperbus is in juni hèt podium voor drie woensdagavondconcerten op het carillon. Op woensdag 8 juni speelt stadsbeiaardier Janno den Engelsman het eerste concert, met verzoeknummers! Ga op Facebook naar: Carillon Peperbus Bergen op Zoom. Daar vindt je een lijst met verzoeknummers. Luisteren kan op één van de terrassen op de Grote Markt, tuin Gertrudiskerk aan de Kerkstraat, of zomaar op straat. Aanvang 19.30u.

 

Jazz masterclass

19:45 | CKB Theaterzaal

Het publiek is welkom bij de jazz masterclass die een selectie van CKB cursisten en andere regionale talenten van Nederlandse jazz coryfeeën krijgen. Bert Boeren (trombone), Marcel Serierse (drums) en Luca Warmer (stemkunstenaar) leiden deze workshop vol waardevolle tips & tricks. Daarnaast brengen ze samen met Frans van Geest (contrabas) en Rob van Bavel (piano) hun swingende live muziek die behoort tot de Europese jazz top. Woensdag 8 juni, 19:45 in de CKB Theaterzaal. Gratis kaarten afhalen bij de CKB balie, Burg. Stulemeijerlaan 3; www.ckboz.nl

 

10-11 juni

Expositie Het Zeeuws Kwartet

12:00 | Galerie Arsis

Zeeuws Kwartet bestaande uit Regi van Driel, Silvia Kooman, Joop Los en Onno Jongewaard exposeert de hele maand juni.
De galerie is geopend op alle vrijdagen en zaterdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur en op koopzondag 26 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur, Zuivelplein 5, Bergen op Zoom; https://arsis-boz.nl/galerie-arsis; Facebook: Galerie Arsis


Vrijdag 10 juni

Zeeuws Orkest met Francis van Broekhuizen

20:00 | Gertrudiskerk

Zomerserie van Het Zeeuws Orkest met sopraan Francis van Broekhuizen. Met het orkest en Brabantkoor zingt Francis bekende operafragmenten van onder andere Verdi en Puccini. Francis weet als geen ander het publiek op humoristische wijze te betrekken. De koorpartijen worden gezongen door het professionele Brabantkoor. Vrijdag 10 juni om 20.00 uur in de St. Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Kaarten bestellen: www.zeeuwsorkest.nl of boekhandel Quist in Bergen op Zoom.


The story of Billy Joel

21:00 | Gebouw-T

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen. Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten, zijn liefde voor New York, zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog, zijn vaderschap en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven. Vrijdag 10 juni, 21.00 uur, Gebouw-T.

 

Zaterdag 11 juni

Rommelmarkt scoutinggroep

10:00 | Scoutinggebouw

Welpen van Scoutinggroep Menno van Coehoorn houden zaterdag 11 juni hun rommelmarkt. Er is van alles te koop zoals huishoudelijke spullen, kleding, puzzels, speelgoed en nog veel meer natuurlijk. Van de opbrengst gaan de Welpen een dagje op stap. De rommelmarkt is tussen 10.00 en 15.00 uur, scoutinggebouw, Buitenspel 21 in Bergen op Zoom (in wijk de Markiezaten).

 

Lezing dr. Willem Huberts

14:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Op 11 juni geeft dr. Willem Huberts een lezing over Wouter Lutkie en diens relatie met Anton van Duinkerken, georganiseerd door Stichting Anton van Duinkerken Nu in samenwerking met Bibliotheek West-Brabant en Boekhandel Quist.  Zaterdag 11 juni, 14.00-16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur), Bibliotheek West-Brabant, Kortemeestraat 17, Bergen op Zoom. Kaarten via: www.antonvanduinkerken.nu of aan de deur.

 

Inloopconcert Sint Gertrudiskerk

15:00 | Gertrudiskerk

Het Kleinkoor Ars Nova uit Spijkenisse wil graag kennismaken met de Bergen op Zoom waar hun dirigent Anastasiya Bouwmans vandaan komt en verzorgen een inloopconcert in de Sint Gertrudiskerk om 15.00 uur; gratis toegankelijk. Het koor zingt een aantal prachtige klassieke werken. Informatie: www.kleinkoorarsnova.nl


Workshop ‘Zit er een luchtje aan?!’

14:00 | Markiezenhof

Vanwege de tentoonstelling ‘Hoge Luchten’ in Het Markiezenhof, organiseert SIDS op 11 juni van 14.00 tot 15.30u speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar de workshop “Zit er een luchtje aan?”. We gaan op zoek in het Archeologisch Depot naar mogelijke nare luchtjes die aan eeuwenoude vondsten zitten of dat we opgelucht adem kunnen halen. Kosten: €5,- per kind. Aanmelden verplicht via scherminckel@home.nl.

 

Zondag 12 juni

IVN Slootjesdag

12:00 | de Kraaijenberg

Ga op zoek naar de spinnende watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer van de sloot te vangen. Het kan allemaal tijdens IVN Slootjesdag op zondag 12 juni bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom, Fianestraat 21. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en de bijzondere onderwaterwereld ontdekken. Doe laarzen aan en iets dat tegen een stootje (en water) kan. 

 

Middeleeuwse middag

14:00 | Zwijnshoofd

Op zondag 12 juni organiseert de Nieuwe Sociëteit een Middeleeuwse middag in café het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom, 14.00-1600u. Met deze bijzondere middag viert de vereniging haar 50-jarig bestaan. Om 14.00 uur gaat de poort van het Zwijnshoofd open. De bezoekers worden verwelkomd door marktvrouwen in gepaste kledij. Vanaf 16.00 uur staan de koks klaar om een heerlijke maaltijd te bereiden. De muziek en de heerlijke geuren van het gebraad brengen de bezoekers in Middeleeuwse sferen. Deelname tot 16.00 uur is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Café het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18, Bergen op Zoom.  Aanmelden: 06-45574720 of 06-14062992. Info: www.denieuwesocieteit.nl.

 

Maandag 13 juni

Bijeenkomst Postzegelvereniging

19:30 | Buurthuis de Kastanje

Maandag 13 juni wordt er een bijeenkomst gehouden in buurthuis ”de Kastanje”, Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Op deze avond kunt u volop genieten van de vele aanwezige postzegels en met de mede postzegelaars de nodige wetenswaardigheden delen of informatie ophalen. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. De toegang is gratis en u kunt kosteloos in de buurt parkeren.

 

Walk&Talk in Bergen op Zoom

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Tijdens de bijeenkomsten van Walk&Talk ontmoet je andere werkzoekenden. Je wisselt tips uit en praat met elkaar over van alles wat bij werk zoeken hoort. De bijeenkomsten hebben een thema en er komen interessante sprekers. Ben je op zoek naar inspiratie, goede tips, tricks en een nieuw netwerk, meld je aan in de bibliotheek in Bergen op Zoom: https://www.bibliotheekwb.nl/agenda/walk-talk-bergen.13062022.html.

 

Dinsdag 14 juni

Lezing: Is deze tijd nu een kosmische revolte?

20:00 | Het Gouden Rozenkruis

Op dinsdag 14 juni wordt er door Het Gouden Rozenkruis een lezing verzorgd met als titel "Is deze tijd nu een kosmische revolte?”. De lezing begint om 20.00 uur, Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, 4611RK Bergen op Zoom; www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom


Woensdag 15 juni

‘Survival’ Kleuteractiviteit

15:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

IVN gaan samen met de kinderen ontdekken hoe je in de natuur kunt "overleven” met de elementen wind, water, aarde en vuur. Vooraf aanmelden: www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 15 juni (onder begeleiding van een volwassene) om 15.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg”, gratis parkeren, parkeerplaats Fianestraat. Info: www.brabantslandschap.nl


Carillon Peperbus

19:30 | Grote Markt

Op 15 juni, stadsbeiaardier van Brugge, Wim Berteloot, speelt een divers programma met muziek van Johann Sebastian Bach tot Billy Joel. Aanvang 19.30 uur.