Stewartia pseudocamellia
Stewartia pseudocamellia Foto: Van der Hucht

Landgoed De Hertgang in juni

Sport en vereniging

HALSTEREN - Wat is er in de maand juni toch weer veel te bewonderen op Landgoed De Hertgang!

De Japanse storaxboom (Styrax Japonicus) met z’n heerlijk ruikende bloemen bijvoorbeeld, de Schijncamelia (Stewartia pseudocamellia) die camelia-achtige bloemen met goudgele tot oranje meeldraden laat zien en de Siberische kiwi (Actinidia kolomikta). Deze klimmer, een sierkiwi, bloeit met kleine witte bloempjes. De sierwaarde zit ‘m in het prachtige wit-groen blad, dat in een later stadium een mooie rood roze rand krijgt. En wat te denken van de prachtige rambler rozen met namen als Kiftsgate, Bobbie James en Paul’s Himalayan Musk; een feest voor het oog én de neus!
In het Paradijs spant de hortensiaverzameling de kroon met allerlei kleuren en bladvormen. De eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia) en de fluweelhortensia (Hydrangea aspera) komen in bloei. En in het arboretum vindt u in de halfschaduw tussen de struiken en bomen grote groepen vingerhoedskruid.

In deze maand is er nog zoveel meer te ontdekken in de prachtige, onder architectuur aangelegde tuinen, in en rond de vijvers en waterloopjes. En ook in het arboretum, met ruim 600 verschillende bomen en struiken is veel te zien. Een goede reden om tijdens een afwisselende wandeling eens lekker te onthaasten en op uw gemak dit prachtige landgoed te verkennen.

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

bloemknop Hydrangea aspera
Styrax japonica