Samen genieten van producten uit de streek
Samen genieten van producten uit de streek Foto: ProefMei

Welkom op culinair en cultureel festival ProefMei 2022

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - ProefMei, het culinaire en culturele festival in het hart van de groenblauwe Zuidwestelijke Delta, is terug! De binnenplaatsen en de Hofzaal van het Markiezenhof in Bergen op Zoom vormen het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde.

De hoofdrollen op ProefMei zijn weggelegd voor de befaamde drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en de vierde A (het Thoolse Aardappeltje). Maar tijdens ProefMei kunt u ook proeven van muziek. Een gevarieerd muziekprogramma brengt u helemaal in de stemming die past bij het moment van de dag.

Ontdekken en beleven

Tevens kunt u op verkenningstocht in eigen streek waarbij het proeven aan verhalen over cultuur, erfgoed en traditie centraal staat. Maak via fiets- en wandeltochten op actieve wijze kennis met de diversiteit van de regio. Op weg naar de unieke belevingspunten genieten van de rijkdom die de eigen regio te bieden heeft. Of kom in actie tijdens de van top tot teen verzorgde workout met na afloop een gezond ontbijt uit de streek. Hier komen beleving, beweging en bewustwording samen in de Franse Tuin van het Markiezenhof. Op dezelfde plek maar op een ander moment vinden hier de Reuzespelen plaats. Een leuke en actieve invulling van de dag op een bijzonder speelveld, voor groot en klein. Voor de drie Reuzehelden met de hoogste score is er ook nog een leuke en smaakvolle prijs te winnen.

Kortom, culinair en cultureel festival ProefMei heeft veel te bieden! Dit veelzijdige evenement vindt plaats van donderdag 16 juni t/m zondag 19 juni. Voor meer informatie, ga naar www.proefmei.nl en volg ons op Facebook en Instagram!