Eva en Frans in de Heilige Maria Magdalena Kerk in Goes
Eva en Frans in de Heilige Maria Magdalena Kerk in Goes Foto: Tanja Huissoon

Concert Awake met Mariam in Goes

GOES - Zaterdag 18 juni organiseren Eva van Nieuwburg en Frans de Visser uit Goes het concert ‘Awake’ in de Heilige Maria Magdalena Kerk in Goes. Het optreden duurt van 15.00 tot 17.00 uur.


Muzikaal trekken de twee samen op onder de naam ‘Mariam’. De muziek van Mariam is muziek van de ziel. Het optreden bevat een mix van Mariam's songs, meditatie en toelichting hoe de muziek tot haar komt. Al haar songs hebben een boodschap over liefde en ontwaken. De liedjes worden akoestisch uitgevoerd door Eva-Mariam van Nieuwburg (gitaar en vocal) en ondersteund door Frans de Visser (harmonium, keyboard en backing vocal).

“Vorig jaar hebben we in deze kerk de Ceremonie voor de Aarde georganiseerd”, vertelt Frans. “Daarmee is een band ontstaan met deze prachtige locatie. Dit jaar staat in de gemeente Goes Maria Magdalena in de spotlights. De muziek van Mariam sluit hier mooi bij aan.”


Eva en Frans zijn flink aan de weg aan het timmeren. “Ontzettend gaaf wat er daardoor op ons pad komt. Zo hebben we afgelopen Bevrijdingsdag muzikaal meegewerkt bij een tv-talkshow over ‘Radicalisering’ van Via Cultura voor RTV Rijnmond en de Drechtsteden. Tijdens het gesprek werd ingegaan op vragen zoals: Wat is radicalisering eigenlijk? Waarom radicaliseren mensen? Wat is de rol van gemeenten en is te voorkomen dat iemand radicaliseert? Tussen de themagesprekken door hebben wij muziek van Mariam uitgevoerd. Songs met een boodschap van eenheid en verbinding, die treffend aansloten bij wat er aan tafel besproken werd”.


“In de zomer van 2022 zijn we uitgenodigd om in Glastonbury UK op te treden”, vertelt Eva verder. “We zijn bezig met het regelen van meer optredens in Engeland en zullen ongeveer 10 dagen 'on tour' zijn. Voor ons is het een geweldige kans om de muziek van Mariam ook in Engeland te promoten, dus willen we heel graag gaan. Omdat er nogal wat kosten bij komen kijken, zijn we een donatiecampagne gestart waarmee we hopen op een mooie financiële support voor onze reis.” 


Tijdens het oefenen voor het concert Awake in de kerk kregen Eva en Frans al mooie reacties van mensen die de kerk kwamen bekijken. ‘Het was buitengewoon. Prachtig gezongen. Jullie twee hebben de hele groep betoverd'. ‘Je raakt mijn ziel met je muziek en prachtige stem'. Concert Awake, zaterdag 18 juni, 15.00-17.00 uur. Meer info: mariamagency.com.[n]