Pastoraal Woord door pastoor Hans de Kort

Op 7 mei j.l. is Antoon van Gaans in de kathedraal van Utrecht tot (permanent) diaken gewijd door kardinaal Eijk. Antoon van Gaans is opgegroeid in Nieuw-Vossemeer.


Op zondag 12 juni assisteerde hij als diaken in de eucharistiering waarin pater Bertus voorging die Antoon al meer dan 45 jaar kent.
Het is mooi dat Antoon in de geloofsgemeenschap van Nieuw- Vossemeer waar velen hem nog kennen en waar o.a. zijn moeder nog woont, nu als diaken optrad en ook de preek verzorgde. In de kerk van N-Vossemeer is hij als kind en jongere vaak geweest.
Rector Kuipers van de diakenopleiding zei tijdens de wijdingsplechtigheid dat Antoon geboren is in een belijdend katholiek Brabants gezin en dat hij, van jongs af aan vertrouwd met het geloof, altijd de band met de kerk heeft behouden. Kuipers: “Hij is lange tijd actief in de kerk, met name in de parochie in De Bilt waar hij vele functies heeft vervuld. In 2015 is hij gestart met de deeltijdstudie theologie omdat hij van mening was dat hij als voorzitter van de pastoraatsgroep meer theologische achtergrond moest hebben. Die studie wakkerde zijn interesse in de theologie en het pastoraat aan en geleidelijk ontstond het verlangen om diaken te worden.”


We feliciteren Antoon met zijn diakenwijding en hopen en bidden dat hij nog lang met vrucht en met plezier dit ambt mag vervullen.


Antoon is gehuwd en blijft zijn baan behouden. Hij is in deeltijd als onbezoldigde diaken nu benoemd in de parochies van Amersfoort en Baarn e.o.


pastoor Hans de Kort