Zwart geeft mat in 2 zetten
Zwart geeft mat in 2 zetten Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Angelique Osinga wint Rapidschaaktoernooi

BERGEN OP ZOOM - Vrijdag 10 juni speelde BSV de tweede, tevens laatste avond van het interne Rapidschaaktoernooi. Angelique Osinga won dit toernooi.


In de zaterdagcompetitie won BSV 1 op 11 juni de laatste wedstrijd met 4½-3½ van S. Landau uit Axel. 

Op vrijdag 10 juni speelden de schakers van BSV de tweede en laatste avond van het interne Rapidtoernooi. Angelique Osinga, die op 20 mei de eerste avond al op haar naam schreef, won ook de tweede speelavond, en won daarmee het toernooi. Zaterdagcompetitie Op 11 juni werd de laatste ronde gespeeld van de zaterdagcompetitie, de landelijke schaakcompetitie. BSV 1 moest nog een wedstrijd inhalen tegen het eerste team van S. Landau. Door enkele verhinderingen speelde het team in een verzwakte opstelling, maar zag desondanks kans om met 4½-3½ te winnen, door winstpartijen van Tony Peleman, Ronny Liekens, Levi Vriens en Pieter-Jan Demmers, en een remise van Peter Kraaijeveld. Marcel van Herck, Berend Ruben en Martin de Smit verloren hun partij. Door deze overwinning is BSV geëindigd op plaats 4 van 10 teams. Op 17 september gaat de zaterdagcompetitie weer van start. 


Agenda

Op 17 juni speelt BSV het interne Snelschaaktoernooi. 

Op 24 juni start de zomercompetitie, er worden dan twee partijen per avond gespeeld. Ook belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kennismaken, en aan de zomeravondschaakcompetitie deel te nemen. 

De senioren van BSV spelen iedere vrijdagavond in Dependance Sport en Beweging van RSG ‘t Rijks, Rijtuigweg 6 in Bergen op Zoom. 

Op vrijdag 1 juli is er geen clubavond, omdat de speel locatie dan niet beschikbaar is. 

Op zaterdag 3 september staat BSV uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan van de vereniging, hierover later meer.


Schaakpuzzel 

In de vorige schaakpuzzel was de stand: Wit: Kg1, Dd2, Te1, Pf4, pionnen a2, d4, f2, g3, h2; Zwart: Kg8, Dc7, Ta6, Lc4, pionnen b5, c6, f7, g6, h7. Wit wint met 1. Te8+ Kg7, 2. Ph5+ gxh5, 3. Dg5 mat. De nieuwe schaakpuzzel is wat eenvoudiger: zwart geeft mat in 2 zetten.[n]