Woensdag 22 juni

Week van de Buurttafel

10:00 | Woonlocatie Zuiderdreef

Tot 26 juni worden op diverse plekken in het land buurttafels georganiseerd zodat buren elkaar beter kunnen leren kennen. Woonlocatie Zuiderdreef geeft gehoor aan deze oproep op woensdag 22 juni, Zuiderdreef 151, Bergen op Zoom. Welkom tussen 10.00 en 11.30 uur en tussen 19.00 en 20.30 uur voor een bakje koffie, thee of fris. Meer info en aanmelden: loes.stoop@sdwzorg.nl of 0882593405.

 

Carillon Peperbus

19:30 | Stadstoren de Peperbus

Op woensdag 22 juni geeft één van de stadsbeiaardiers van Amsterdam, Gideon Bodden, het derde en laatste concert in de serie. De uit het Brabantse Hilvarenbeek afkomstige Gideon Bodden verzorgt een divers en virtuoos muzikaal programma op het Bergse carillon. Luisteren kan gezellig op één van de terrassen op de Grote Markt, in de tuin van de Gertrudiskerk aan de Kerkstraat, of zomaar op straat. Aanvang 19.30 uur.


22-25-26-29 juni

Historische stadswandeling

10:00 | Bergen op Zoom

Laat u door een ervaren stadsgids meenemen en maak een historische stadswandeling. U gaat op ontdekkingstocht langs bekende, maar vooral ónbekende plekjes en wandelt de rijke en woelige geschiedenis van de historische binnenstad van Bergen op Zoom binnen. Uiteraard staan de Stadsgidsen ook weer voor u klaar.. Openingstijden: St. Gertrudiskerk en Peperbus: 10.00-16.30 uur De Gevangenpoort, het Oude Stadhuis en de Synagoge: 13.00-16.30 uur. Inf/aanmelden: www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl of www.vvvbrabantsewal.nl

 

23 en 28 juni

Rondleiding in monumenten

13:00 | Bergen op Zoom

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het verhaal achter de monumenten van Bergen op Zoom? De Stadsgidsen staan klaar om u tijdens een rondleiding de geschiedenis van de monumenten te vertellen. Openingstijden: St. Gertrudiskerk en Peperbus: 10.00-16.30 uur De Gevangenpoort, het Oude Stadhuis en de Synagoge: 13.00-16.30 uur. Meer informatie: www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl of www.vvvbrabantsewal.nl

 

Donderdag 23 juni

‘SABIC sport met ouderen’

14:00 | F!TFabriek

Oud-Hollandse spellen, livemuziek van de Bergse coverband Mellow Yellow 69 en een toffe bingo zullen zorgen voor veel plezier op Kijk in de Pot op donderdag 23 juni tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Alle ouderen zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze, eerste jaarlijkse, gratis activiteit die de Fitfabriek in samenwerking met SABIC organiseert. Indien u geen vervoer heeft kunt u contact opnemen met de Fitfabriek. Info: info@fitfabriekboz.nl of 0164-201205.

 

Middaguitje KBO Halsteren

13:00 | Parkeerplaats Wittenhorst

KBO Halsteren organiseert een middaguitje naar de Kaasboerderij De Zuidgeest op donderdag 23 juni. U kunt daar deelnemen aan de lunch en/of aan de excursie. U kunt daar zelfstandig naar toe per fiets of auto. Mocht u geen vervoer hebben dan zorgt KBO Halsteren daar voor en is de samenkomst om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de Wittenhorst. Voor de lunch dient u uiterlijk om 13.30 uur op de Kaasboerderij De Zuidgeest, Zandven 68B te Bergen op Zoom, aanwezig te zijn. Info: Barbariet Hellemons 0615004957 of info@brabit.nl.

 

24 en 25 juni

Expositie Het Zeeuws Kwartet

12:00 | Galerie Arsis

Zeeuws Kwartet bestaande uit Regi van Driel, Silvia Kooman, Joop Los en Onno Jongewaard exposeert de hele maand juni. De beelden van beeldhouwer Onno Jongewaard zijn veelal abstract organisch van vorm. Hij weet daarbij enige zwierigheid en hoekigheid goed met elkaar te combineren. De galerie is geopend op alle vrijdagen en zaterdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur en op koopzondag 26 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur, Zuivelplein 5, Bergen op Zoom - https://arsis-boz.nl/galerie-arsis/ - Facebook: Galerie Arsis


Zaterdag 25 juni

Naar buiten Kraaijenberg Outdoor

11:00 | de Kraaijenberg

Op zaterdag 25 juni wordt Kraaijenberg Outdoor georganiseerd. Een gezellige dag van Brabants Landschap, voor iedereen die iets wil beleven in de natuur. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom allerlei buitenactiviteiten te doen. Het evenement is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Je kunt kennismaken met de boswachter, meewandelen met een excursie door het Markiezaat (om 11.30 en 14.00 uur) of de sneak-preview bekijken van de nieuwe natuurfilm die op dit moment gemaakt wordt. Adres: Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Meer informatie: www.brabantslandschap.nl

 

Postzegelruilbeurs

12:00 | Hof van Ram

Zaterdag 25 juni zal er voor de laatste keer dit seizoen weer een postzegelruilbeurs gehouden worden in de Hof van Ram te Halsteren. De echte filatelisten onder ons weten dat dit een gezellige beurs is waar iedereen welkom is. Op 24 september hopen we weer present te zijn. Hof van Ram Beeklaan 29a in Halsteren. Iedereen is van harte welkom, toegang gratis.

 

IVN-wandeling

14:00 | Fort de Roovere

IVN Groene Zoom wandelt met een natuurgids bij Fort de Roovere en landgoed Buitenlust. In deze IVN-wandeling gaan we naast de cultuurhistorische waarden ook in op de natuurwaarden. Fort de Roovere maakt deel uit van de West Brabantse Waterlinie. De waterlinie loopt van Steenbergen tot Bergen op Zoom en is in de 17e eeuw aangelegd. Na het opheffen van de militaire functie is Fort de Roovere een natuurgebied geworden. De wandeling begint op 25 juni om 14.00 uur op de parkeerplaats van Fort de Roovere, Ligneweg, Halsteren. En duurt tot ongeveer 16.30 uur. Deelname is gratis. Tip: draag geschikte schoenen voor onverharde paden.

 

Zondag 26 juni

Ommegangsviering met HMR

10:00 | Gertrudiskerk

Op zondag 26 juni, de zondag van de Maria-Ommegang, zal in de Gertrudiskerk om 10.00 uur weer de aan de Ommegang voorafgaande Eucharistieviering plaatsvinden. De viering zal vocaal/instrumentaal door Hortus Musicus Religiosus o.l.v. Koert Damveld op bijzondere manier worden verzorgd. Voorgangers bij deze Eucharistieviering zijn pastoor Paul Verbeek, diaken Anton Jansen en pastoraal werkster Fredi Hagedoorn. De gebruikte kerkingangen zijn die aan de Kerkstraat en aan de Zuivelstraat.

 

Maandag 27 juni

Alzheimercafe Bergen op Zoom

19:30 | Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG

Maandag 27 juni bijeenkomst van het café in het Nieuwe ABG, aanvang 19.30 uur, maar bezoekers zijn al welkom vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur. Op veler verzoek wordt tijdens de bijeenkomst in gesprek gegaan met de notaris over het Levenstestament. Het tijdig opmaken is een heel belangrijk moment, om zorgen voor later te voorkomen. Gastspreker is Mr. Caroline de Maat. Als men ouder wordt en/of met dementie in aanraking komt, is het raadzaam om zaken te regelen. Mensen met dementie verliezen steeds meer de grip op de wereld, daar weten de bezoekers van activiteiten als het Alzheimer Café, inmiddels alles vanaf. Uitdrukkelijk willen wij u als partner, (klein) kinderen, vriend(in) of kennissen uitnodigen om het café te bezoeken. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Ingang via van Dedemstraat 13.

 

Woensdag 29 juni

Themarondleiding op Mattemburgh

13:50 | Parkeerplaats Mattemburgh

Op woensdag 29 juni wordt de eerste themarondleiding "Het Rondje van de Graaf” van dit seizoen Op Mattemburgh gegeven. Het is een mooie wandeling door de tuinen van Landgoed Mattemburgh en het omliggende bos. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Verzamelen vanaf 13.50 uur op de parkeerplaats P1 aan de Beukendreef. Daar is ook een fietsenstalling. Aanmelden: www.brabantslandschap.nl/activiteiten

 

‘Modderdag’ Kinderactiviteit

15:00 | de Kraaijenberg

Op woensdag 29 juni organiseert Brabants Landschap samen met IVN Groene Zoom een activiteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het is nationale Modderdag! Trek je oude kleren aan en kom twee van de vier elementen van de natuur ervaren: water en aarde. De activiteit begint om 15.00 uur en duurt ongeveer tot 16.30 uur. Aanmelden: www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen (onder begeleiding van een volwassene) om 15.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg”, gratis parkeren parkeerplaats, Fianestraat. Info: www.brabantslandschap.nl of www.facebook.com/DeKraaijenberg


Zomerse klanken vanaf St.Martinus

19:30 | Martinuskerk

Woensdag 29 juni om 19.30 uur wordt de serie beiaardconcerten geopend door Toni Raats. Hij speelt een afwisselend zomerprogramma in de St. Martinuskerk in Halsteren.