Cucu of the Year, Arn Koppens.
Cucu of the Year, Arn Koppens. Foto: Jitterbugs tent

Uitgesteld Laurel & Hardy feest groot succes

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 18 junI mocht de Laurel & Hardy filmclub, Jitterbugs Tent, dan eindelijk het uitgestelde 30 jarige bestaansfeestje vieren.

Het werd echter wel het 32-jarig bestaan, omdat door het Covid virus en beperkingen dit de afgelopen 2 jaar onmogelijk was. Al die tijd wist de club echter wel online filmavonden te organiseren die niet alleen door de reguliere bezoekers maar ook door tal van Laurel & Hardy liefhebbers uit heel de wereld werden bijgewoond. 

Eindelijk een feest waarbij iedereen elkaar weer live kon zien. Vanaf 14:00 uur was er een programma bestaande uit films, waarbij ook door de club zelf in elkaar gefabriceerde films te zien waren, waaronder een overzicht van 32 jaar Laurel & Hardy in Bergen op Zoom en een reisverslag van een van de leden naar het geboorte stadje van Stan Laurel. 

Deelnemers uit de regio, maar ook ver daar buiten en zelfs uit België, namen deel aan dit feest die op het terrein van tuindersvereniging de Bommesee werd georganiseerd, waar de club maandelijks haar bijeenkomsten organiseert. Tal van prijzen werden er uitgereikt waaronder de Cucu of the Year, een prijs voor iemand die zich inzet voor de club en Laurel & Hardy. De Earsie Kneersie Nosy prijs die nota bene door een nieuwkomer gewonnen werd en vele prijzen die in een L&H  bingo te winnen waren. 

Pronkstukken waren o.a. een L&H beeld ontworpen door voormalig Radio Noord zee DJ Rene van den Abeelen en een L&H cartoon uit 1933 van Maarten Toonder. Halverwege het programma werd er genoten van een BBQ en werd het avondprogramma verder afgewerkt met nog wat films van de Dikke en de Dunne. “Een feest om niet te vergeten”, schreef een gast op het internet. 

De bezoekers zamelden geld in voor Oekraïne, een inzamelingsactie van de club die overigens nog steeds loopt tot het einde van deze maand. Vanaf 30 september gaat de Laurel & Hardy club weer van start in het clubhuis van AVV de Bommesee op elke laatste vrijdag van de maand met club/filmavonden die voor iedereen toegankelijk is. 

Met het vieren van het 32-jarig bestaan heeft oprichter Hans van Terheijden officieel de club overgedragen aan Graham van den Hoogen die de laatste 10 jaar de club als Grand Sheik al leed. 

Beiden zetten zich samen nog wel in voor het jaarlijkse Internationale Laurel & Hardy weekend, de L&H Sondayz, die in het eerste weekend van september 2023 weer gepland staat.[n]