Judokas Milo, Kayleigh en Leo geslaagd.
Judokas Milo, Kayleigh en Leo geslaagd. Foto: Cindy de Crom

Shintai judokas geslaagd tijdens zwarte band examens

HALSTEREN - Op zaterdag 25 juni werden in Spijkenisse namens de judo bond Nederland de zwarte band examens judo georganiseerd voor 1e tot en met 3e dan judo. Sportschool Shintai uit Halsteren had deze dag drie examen kandidaten.


Milo van der Klij was de eerste kandidaat die in actie kwam. Milo deed examen voor 1e dan judo en moest hiervoor 3 onderdelen demonstreren. Met partner Leo Ton startte Milo met het Katame-no-kata. Dit Kata werd zeer netjes gedemonstreerd waarna ook het staande en het grond werk werd getoond. Na zo’n 25 minuten hard werken kreeg Milo het verlossende woord. Geslaagd voor zwarte band. Leo Ton, reeds in het bezig van zwarte band, deed examen voor 2e dan judo. Met zijn sensei Peter Goossens toonde Leo een fraai Katame-no-kata. Daarna toonde hij met zijn andere sensei Jelle van Roosendaal het Gonosen-no-kata en ook nog een tachi-waza en ne-waza werkstuk. Dit alles werd met kunde door Leo gedemonstreerd. Ook Leo kreeg even later te horen dat hij geslaagd was voor 2e dan judo. De laatste Shintai judoka die in actie kwam was Shintai docent Kayleigh de Crom. Kayleigh, ook al in het bezit van zwarte band, deed examen voor 2e Dan. Shintai docenten Peter en Jelle fungeerden hierbij als examen partner. Kayleigh startte met het Katame-no-kata. Dit werd samen met Peter zeer strak en kundig uitgevoerd. Daarna toonde ze met Jelle het Gonosen-no-kata en het tachi-waza gedeelte. Hierna wisselde Peter Jelle weer af voor het ne-waza gedeelte. Ook dit alles werd vol overtuiging door Kayleigh gedemonstreerd.


Direct na het examen mocht Kayleigh bij de jury komen en kreeg ze te horen dat ze geslaagd was voor 2e dan judo. Shintai is trots dat ze met deze kandidaten weer 5 dan graden rijker zijn bij de club. In totaal heeft Shintai nu al maar liefst 45 kandidaten opgeleid voor zwarte band waaronder 65 Dan graden. Milo, Leo en Kayleigh van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestaties.[n]