Afbeelding

Cursussen wandelen met poles - een leven lang fit

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Manon Stuivenberg organiseert met haar Nordic walking school Zuid West deze zomer op de Brabantse Wal cursussen Nordic Walking, onder het motto: wandelen met poles - een leven lang fit. Er is al een serie cursussen gestart, maar er is nog plaats voor meer sportieve belangstellenden.

“Lopen is het beste medicijn”, zei arts en wijsgeer Hippocrates in de oudheid al. En hij heeft gelijk: zowel voor je fysieke als mentale gezondheid is wandelen een stap in de goede richting.

Waar is wandelen allemaal goed voor:

* Verbetert de gezondheid van het hart

* Kan pijn verlagen ( bijvoorbeeld van artritus)

* Vermindert stress en verbetert het humeur

* Bouwt spierkracht op

* Houdt de bloeddruk laag

Maar waarom nou specifiek Nordic walking?

‘Nordic Walking is een bewegingsvorm, die door middel van stokinzet, het lichaam gelijkmatig in vorm brengt, de fitness en het welbevinden vergroot en spanningen helpt wegnemen, niet alleen in het lichaam, maar ook in het hoofd’

Nieuwe cursussen starten op diverse locaties in onze prachtige en natuurlijke omgeving op de Brabantse Wal in Bergen op Zoom, Halsteren, Woensdrecht, Tholen en Steenbergen. In de maanden juni en juli vinden er diverse cursussen plaats om jou de Nordic walking techniek aan te leren of te verbeteren.

Nieuwe cursussen starten in juli: 

BozLust Bergen op Zoom - Ma 10.00 uur – start vanaf 4 juli

Manege de Wolf – Huijbergen – Ma 14.00 uur – start 4 juli

Abdijbos – Ossendrecht - Wo 10.30 uur start 6 juli

Tholen Oesterputten - Do 10.00 uur – start 7 juli

Brasserie de Berk - Za middag 13.30 uur – start 9 juli

Brasserie de Berk - Zo ochtend 10.00 uur – start 10 juli

Opgeven of meer informatie kan op: www.sportjefitmetmanon.nl bij sportjefitmetmanon@gmail.com of neem contact op: 06-41499531 met Manon Stuivenberg – Nordic walking school Zuid West