In het Zwijnshoofd gaf het bestuur toelichting op de activiteiten
In het Zwijnshoofd gaf het bestuur toelichting op de activiteiten Foto: Hanneke Marcelis

Veteranen Ontmoetings Centrum

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Iedere tweede zaterdag van de maand komt het Veteranen Ontmoetings Centrum vanaf 14.00 uur bij elkaar in het Zwijnshoofd.

Daar zijn veteranen en hun partner welkom om, onder het genot van een hapje en drankje, verhalen te delen. Die kunnen over uitzendingen gaan, maar ook over recente gebeurtenissen. Bij de bijeenkomst op zaterdag 9 juli van 14.00-16.30 uur in Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom, zijn overigens zowel jonge als oudere veteranen welkom.

Ad Potters

We krijgen dit keer bezoek van Ad Potters (56), actief dienend Luchtmachtmilitair, Veteraan en geplaatst tot Flo (2026) bij het NL Veteraneninstituut. Werkzaam in het cluster Erkenning & Waardering o.l.v. Kolonel Ludy de Vos.

‘temperaturen’ bij de veteraan

Wat is het doel
Ad heeft aangegeven wat het doel is van zijn bezoek: Een belangrijk item in ons werk is het “Temperaturen” bij de (lokale) veteraan in de samenleving. Vragen die ik persoonlijk dan graag stel: Hoe gaat het met u? Waarom bent u hier op deze bijeenkomst en wat brengt het u. Hoe was uw transitie van militair naar burger. Wat doet u met het veteraan zijn, voelt u zich veteraan? Wordt u erkend in uw omgeving. Bent u bekend met het NLVi en maakt u gebruik van dit instituut. Waarmee kan het NLVi u nog meer dienen. Hopelijk heb ik hiermee duidelijk gemaakt waarom ik graag bij jullie kom (temperaturen)[n]