Afbeelding
Foto: Marjanne Havelaar

75 jaar bij de FNV

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Meubelmaker, schrijnwerker, restaurateur van antiek, modelmaker. Allemaal beroepen die passen bij het werk dat Theo Slangen decennialang heeft gedaan. Met zijn ‘gouden handen’ heeft hij tot aan zijn pensionering voor een aantal werkgevers houten meubelstukken, lambriseringen en ornamenten gemaakt. Al die tijd was hij lid van vakvereniging FNV en dat is hij nu al 75 jaar.

Net als veel van zijn generatiegenoten werd Slangen lid toen hij begon met werken. “Dat ging zo, dan trad je toe tot de club.” Hij heeft tjidens zijn loopbaan de steun van de FNV gehad om loonsverhoging te krijgen. “Dat soort dingen kun je niet alleen.” Ook bij het regelen van een fatsoenlijk pensioen, speelde de vakbond een rol. “Mijn toenmalige baas zei dat ik niet op pensioen hoefde te rekenen. Hij suggereerde dat ik maar wat oude meubelen moest verzamelen om na mijn pensionering te restaureren en te verkopen, om aan geld te komen.”

Om Slangen te bedanken voor zijn trouwe lidmaatschap gingen Paul Bijlhouwer en Han Bos onlangs bij hem langs met een feestelijke slagroomtaart en een prachtige bos bloemen. “Je krijgt ook nog een mooie gouden speld, maar die wordt pas uitgereikt op 1 oktober, als de FNV een speciale middag voor meer dan honderd jubilarissen organiseert”, vertelde Bijlhouwer. Omdat de jubilaris al 75 jaar lid is, kreeg hij ook een bronzen sculptuur overhandigd.