De kunstmarkt op de binnenplaats van het Markiezenhof
De kunstmarkt op de binnenplaats van het Markiezenhof Foto: Dick Vermaas

Nieuwe elementen op de Krabbenfoor

BERGEN OP ZOOM - De Bergse ondernemers zijn druk bezig met de organisatie van de 56e Krabbenfoor, die op 28, 29, 30 30 en 31 juli gehouden wordt in het centrum van Bergen op Zoom. Naast de oude, vertrouwde elementen zijn er ook nieuwe activiteiten.


Zo wordt in de Bosstraat dit jaar een vrijmarkt gehouden. Ieder kan zich aanmelden om hier spulletjes te verkopen. Op de Grote Markt is een populaire attractie terug van weggeweest: het reuzenrad. Ook zullen er diverse kermisattracties voor kinderen zijn.


Kunstliefhebbers

Op de voorste binnenplaats van stadspaleis het Markiezenhof kunnen kunstliefhebbers naar hartenlust rondsnuffelen. Kunstenaars van heinde en verre komen hier naar toe om hun werk te tonen. Op de achterste binnenplaats presenteert het Bergs cultureel leven zich. Bergen op Zoom staat bekend om haar vele evenementen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Velen daarvan laten tijdens de Krabbenfoor zien waar zij mee bezig zijn. In de Potterstraat waan je je even in Indonesië: er treden artiesten op, bezoekers kunnen de echte Indonesische keuken proeven en er zijn authentieke Indonesische spulletjes te koop. Verder is er straattheater, muziek, heel veel gezellige terrassen en nog veel meer. Hoewel de ondernemers een zware tijd achter de rug hebben, wordt er met man en macht gewerkt om toch weer een bijzonder evenement neer te zetten. ,,We zijn blij dat iedereen zijn uiterste best doet om een steentje bij te dragen”, zegt Danny Borremans van de werkgroep Krabbenfoor van ondernemersvereniging Sterck. ,,Zo kunnen we met een miniem budget tóch iets moois neerzetten. En ik denk dat we daarin geslaagd zijn: de 56e Krabbenfoor wordt weer een prachtige bruisende editie, waarmee we Bergen op Zoom tot ver in de regio op de kaart zetten.”[n]