Alzheimercafe Bergen op Zoom ook in de vakantie

BERGEN OP ZOOM - Het Alzheimer café Bergen op Zoom zorgt ervoor dat zij in beeld en betrokken blijft bij onze bezoekers (personen met dementie en hun partners, mantelzorgers). Vooral in de vakantieperiode wordt het voor velen uit de doelgroep moeilijk een beroep te doen op ondersteuning of mantelzorg en juist het contact is zo belangrijk.


Voor komende vakantieperiode willen we wel aandacht blijven vragen:

1. InloopAlzheimercafe/ Odensehuis gaat weer van start: Op de maandagochtenden 1, 15, 22 en 29 augustus houden we van 10.00-12.00 uur het inloop Alzheimercafé,  gekoppeld aan het Odensehuis in wijkcentrum de Korenaere te Bergen op Zoom. Gewoon een kop koffie/thee, een gesprekje, een vraag of even wat aandacht of een activiteit. Op de maandagen zal er ook een vrijwilliger van het Alzheimer Café Bergen op Zoom aanwezig zijn. Het Odensehuis is trouwens ook op woensdagochtend open.

2. Herhaling van de uitzendingen Alzheimer Café on Tour 2020 en 2021: Vanaf dinsdag 26 juli gaat Zuidwest tv de prachtige opnames herhalen, die eerder zijn gemaakt in samenwerking tussen mensen met dementie, hun mantelzorgers en de vrijwilligers van de Alzheimercafes in de regio. Iedere dinsdag om 10.00 uur start de eerste uitzending en die wordt gedurende de dag steeds herhaald. 

26 juli: hoe wordt en is omgegaan met de coronacrisis, 2 aug: gedragsveranderingen, 9 aug: jong ontmoet oud, 16 aug: verborgen eenzaamheid, 23 aug: mantelzorgondersteuning, 30 aug: Documentaire met als thema: de impact van Alzheimer

Mocht u vragen hebben Martien van Leeuwen: m.vanleeuwen@alzheimervrijwilligers.nl tel: 06-34540835; Raymond van Oosterbos: r.vanoosterbos@alzheimervrijwilligers.nl tel: 0621971470.[n]