Prijswinnaars jeugdwedstrijden.
Prijswinnaars jeugdwedstrijden. Foto: J. van der Voort

Joel Bergs kampioen zoetwatervissen

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De 6 wedstrijden om het Bergs Kampioenschap zoetwatervissen voor de jeugd zitten er weer op. Letterlijk want 6 avonden 1,5 uur stil zitten is niet voor alle jeugd weggelegd. Maar wel voor de fanatieke deelnemers aan dit kampioenschap. Het liefst ongestoord en geconcentreerd vissen om maar zoveel mogelijk centimeters aan lengte te vangen. En natuurlijk wel de grote vissen, want daarmee maak je stappen.

Op één regenachtige avond na was meestal droog met wat zon, dus ideale omstandigheden. Helaas dacht de vis daar soms anders over en waren er avonden waarop sommige geen enkel beetje kregen. Jammer, maar de organisatie, HSV De Rietvoorn, kan hier gelukkig niks aan doen en dat is maar goed, want eerlijkheid duurt het langst. Wat er wel elke avond was waren de 3 dagprijzen voor pupillen en junioren, een prijs voor de grootste en de pechprijs. Goede redenen om altijd te komen en je best te doen. Uiteindelijk was het spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Het verschil tussen wel of net geen Bergs kampioen was maar één flinke vis. En met 44 cm verschil werd de kampioen van vorig jaar, Sofie Stroop, 2e en Joel van der Voort de nieuwe Bergs kampioen en winnaar van de unieke Nol Jurgers wisseltrofee. Sofie had in totaal 1013 cm en Joel 1057 cm. Joel was ook 1e bij de pupillen, pupil 2 was Jacky Mijnsbergen met 631 cm en 3e was Enzo Vonk met 138 cm. Sofie Stroop was de 1e junior, 2e was Georgino Schot met 889 cm en 3e Teun Klinkhamer met 873 cm. De totale uitslag staat op www.derietvoorn.nl.

Eindprijs

Zoals gebruikelijk ontving iedere deelnemer een eindprijs, dit keer een tegoedbon voor het kopen van hengelsport artikelen. Ruim 40 ouders en andere toeschouwers waren aanwezig bij de prijsuitreiking, je had erbij moeten zijn om de kinderen te zien glunderen.

Dank

Ondanks de maar 10 deelnemers was het weer een zeer geslaagd hengelsport event. Mede door de begeleiding en hulp van leden van de club, ouders en opa’s. Hartelijk dank daarvoor.

Volgend jaar is er weer een kampioenschap. Altijd gratis deelname en altijd een eindprijs voor elke deelnemer die ook aanwezig is bij de laatste wedstrijd. Houdt het bericht in deze krant in de gaten.