Afbeelding
Foto: Dick.Vermaas.Fotografie

Krabbenfoor, als vanouds succesvol

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vier dagen feest op straat, daar was menig Bergenaar wel aan toe. In combinatie met lange rijen kramen waar allerlei koopjes en speciale artikelen te koop waren en de kunstmarkt op de binnenplaats van Markiezenhof, was er voor elk wat wils tijdens de Krabbenfoor.

De Bergse binnenstad stond het laatste weekend van juli in het teken van de Krabbenfoor. Nadat het evenement twee jaar niet door mocht gaan vanwege corona, werd de schade dit jaar ruimschoots ingehaald, niet in het minst geholpen door het mooie weer. Al direct na de opening op donderdag, stroomden de belangstellenden richting het reuzenrad op de Markt. De terrassen liepen vol en ondernemers die hun kraam nog niet hadden ingericht, gingen snel aan de slag bij het zien van het publiek dat op zoek was naar koopjes. 

Vrijdag was het nog drukker en werd de Krabbenfoor een weerspiegeling van de gloriedagen van vroeger tijden. In de avonduren en gedurende het weekend voegden zich straatartiesten bij het winkelend publiek en iedereen genoot. Kinderen wisten niet hoe ze het hadden bij het zien van de reusachtige zeepbellen die de lucht in werden geblazen. Ze probeerden ze aan te raken door zo hoog mogelijk te springen, maar slechts een enkeling slaagde daarin. Ook de Bergse Stadsreuzen die op het achterplein van Markiezenhof stonden opgesteld, trokken veel bekijks. Om hen heen nog meer blijken van Bergse folklore en nijverheid. 

Veel mensen besloten vanwege het mooie weer in de stad op een terrasje te eten en zo lang mogelijk te blijven. Ze genoten van de feestelijke stemming om hen heen, de muziek en een heerlijke maaltijd of een drankje met een hapje erbij. Menigeen kwam meerdere keren naar de binnenstad. 

Of deze Krabbenfoor beter was dan eerdere versies valt niet te zeggen. De organisatoren zijn in elk geval dik tevreden met de belangstelling van zowel de ondernemers als het publiek. Volgend jaar weer![n]

Afbeelding